Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kovesi, interviu pentru Associated Press: procurorii DNA au fost supuși unui atac MASIV. Nu voi ceda presiunilor

Inquam Photos - George Călin
Inquam Laura Codruța Kovesi

Viitorul procuror-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, a acordat un interviu americanilor de la Associated Pres. Kovesi a explicat că în ultimii doi ani a fost un asalt permanent asupra procurorilor din România și a spus că este obișnuită deja cu presiunile, tocmai de aceea nu va ceda în funcția de procuror-șef al Parchetului European. De asemenea, Kovesi a mărturisit că imediat ce a aflat că va fi procuror-șef european primul om pe care l-a sunat a fost mama sa.

Citește și: Răsturnare de situație: cât timp condusese șoferul de TIR, care a produs tragedia din Ialomița/SURSE

„Ultimii doi ani au adus un atac masiv și foarte agresiv asupra sistemului judiciar. Au fost schimbate legi, procurori și judecători au fost atacați și umiliți, a existat o adevărată campanie de acțiuni disciplinare împotriva personalului. Vă puteți bine imagina că astfel de lucruri pot influența eficiența corpului judiciar”, a declarat Laura Codruța Kovesi, pentru Associated Press (AP), întrebată despre activitatea DNA după plecarea sa din fruntea instituției.

„Dacă ți-e teamă sau ești ezitant ca procuror, trebuie să-și schimbi jobul. Cei care comit infracțiuni nu sunt tocmai cei mai de treabă oameni, deci trebuie să te aștepți la repercusiuni”, a mai spus Kovesi, care a declarat că „indiferent de presiuni”, ea își va face treaba.

Kovesi a explicat că imediat ce a aflat că va fi procuror-șef european primul om pe care l-a sunat a fost mama sa.

“Când am avut confirmarea, pe mama am sunat-o. Pot să spun că am fost bucuroasă, evident și am primit acest vot ca un semn de susținere și de încurajare pentru procurori și judecători din România în primul rând. Dar în special am considerat că acest vot a fost un vot pentru toți românii care în ultimii ani au susținut statul de drept lupta anticorupție și valorile europene.”, a mai spus Kovesi.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.