Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kovesi, 'periată' în New York Times: 'Este puţin probabil ca România să poată bloca numirea la Parchetul European'

stiripesurse.ro
kovesi

Laura Codruţa Kovesi este din lăudată în The New York Times, unde jurnalistul Kit Gillet, corespondentul din România al publicaţiei americane, o prezintă ca pe o eroină a luptei anticorupţie, înconjurată de duşmani în propria ţară, în timp ce întreaga Europă o vrea în funcţia de procuror-şef al Parchetului UE.

Sub titlul "Ex-Corruption Fighter in Romania, Shortlisted for Top E.U. Job, Faces Foes at Home", New York Times prezintă aspiraţiile lui Kovesi la Parchetul European şi opoziţia cu care se confruntă în România. Publicaţia americană redă declaraţia dată de ministrul Justiţiei pentru STIRIPESURSE.RO, în care acesta s-a referit la abuzurile fostei şefei a DNA. Articolul este, în cea mai mare parte, o recapitulare, din perspectiva opoziţiei politice, a problemei corupţiei din România şi a acţiunilor PSD în domeniul justiţiei, care au stârnit proteste de stradă.

CITEȘTE ȘI: Vei regreta la bătrâneţe: Obiceiurile prin care îţi distrugi singur creierul

"Situaţia doamnei Kovesi se aseamănă, pe alocuri, cu situaţia lui Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, care a fost reales în 2017 în ciuda opoziţiei puternice din partea guvernului ţării sale, Polonia.

În timpul vizitei sale în România săptămâna trecută, Gunther Krichbaum, un membru al Parlamentului German şi preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene, i-a cerut domnului Toader să o susţină pe doamna Kovesi, pentru că tot ceea ce a făcut a fost să lupte pentru statul de drept şi să combată corupţia.

În condiţiile în care pentru numire este necesară o majoritate a voturilor, este puţin probabil că România va puea bloca numirea doamnei Kovesi, dacă se ajunge acolo", mai notează autorul articolului din New York Times, articol care se încheie cu o declaraţie a Monicăi Macovei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.