Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kovesi primește ajutor de unde nu se aștepta - Mazilită de Tudorel Toader, Dăncilă îi pregătește terenul pentru o super-funcție. Anunțul de la Bruxelles

Guvernul Romaniei
dancila-viorica

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că printre prioritățile Președinției României la Consiliul UE se află și operaționalizarea și extinderea Parchetului European, dar și înregistrarea unor progrese în planul securității cibernetice.

„Succesul UE va depinde în primul rând de modul în care vom reuși să realizăm o mai bună prioritizare a politicilor de accelerare a convergenței economice, sociale și teritoriale. Convergența este premisa esențială pentru asigurarea dezvoltării durabile și a egalității de șanse pentru cetățenii UE. (...). Ne propunem să înregistrăm progrese și în planul securității cibernetice. Urmărim asigurarea unei gestionări coerente și unitare a fluxurilor migratorii, întărirea granițelor externe ale Uniunii, intervențiile de urgență, lupta împotriva terorismului, protejarea siguranței cetățenilor în spațiul virtual. Avem în vedere operaționalizarea și chiar extinderea mandatului Parchetului European”, a declarat Viorica Dăncilă, în cadrul discursului susținut la Bruxelles, la Comitetul Economic și Social European, conform Mediafax.

ALERTĂ Laura Codruța Kovesi candidează pentru conducerea Parchetului European - surse

Premierul a adăugat că revizuirea regulamentelor de coordonare a securității sociale reprezintă o altă prioritate pentru Președinția deținută de România la Consiliul UE.

„În timpul Președinției române la Consiliul UE vom fi activi pentru a putea pregăti liniile directoare a unei noi strategii a UE pentru dezvoltarea durabilă. Domeniul social este una dintre ariile prioritale a Președinției române la Consiliul UE, care derivă din dorința de a duce proiectul european mai aproape de cetățeni. Ne propunem să obținem un avans substanțial în dosare precum revizuirea regulamentelor de coordonare a securității sociale și instituirea autorității europene a muncii. De asemenea Președinția română a Consiliului va urmări să avanseze discuțiile privind aprofundarea uniunii economice și monetare”, a precizat Dăncilă.

Aceasta a afirmat că migrația va rămâne una dintre preocupările cetățenilor europeni.

„Gestionarea eficientă a migrației va rămâne în continuare printre principalele preocupări ale cetățenilor europeni.Pentru ca cetățenii europeni să resimtă în continuare certitudinea păcii și a siguranței în statele noastre am ales să ne concentrăm atenția pentru cel de-al doilea pilon, pe Europa siguranței. Obiectivul urmărit este de a consolida coeziunea și cooperarea între statele membre în fața noilor provocări de securitate care amenință siguranța cetățeanului și de a sprijini inițiative de cooperare în domeniu”, a conchis Dăncilă.

România a preluat de la 1 ianuarie Președinția Consiliului UE, pentru un mandat de șase luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.