Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kraftwerk i-a zdrobit în instanță pe producătorii hip-hopp Moses Pelham şi Martin Haas, acuzați că au furat 2 secunte din piesa Metal On Metal

Grupul electro-pop german Kraftwerk a câştigat o îndelungă dispută legală pentru un fragment de 2 secunde din piesa „Metal On Metal”, lansată în 1997, potrivit news.ro.

Kraftwerk a intentat proces producătorilor hip-hop Moses Pelham şi Martin Haas în 1999, pentru piesa „Nur Mir” a Sabrinei Setlur, scrie BBC.

Curtea Europeană de Justiţie a decis luni că muzicienii nu pot crea un sample bazat pe muzica altor artişti fără permisiune. Această hotărâre poate avea implicaţii majore în industria muzicală.

Citește și: BOMBĂ Gheorghe Dincă a fost AUDIAT la Craiova pentru o a TREIA victimă -Telefonul ei a fost găsit în locuinţa criminalului

Orice reproducere a unui fragment audio luat dintr-o înregistrare existentă trebuie autorizată de producătorul original.

Ralf Hütter şi Florian Schneider-Esleben de la Kraftwerk sunt creditaţi ca producători ai „Metal On Metal”, piesă de pe albumul „Trans-Europe Express”.

Tot luni, Curtea a decis că folosirea unui sample modificat, complet diferit de original, poate fi posibilă fără permisiune.

Citește și: Marian Godină îl umilește pe un fost șef din poliție: ‘Începând de azi îi voi arăta pe toți care fac de râs această meserie’

Procesul intentat de Kraftwerk avea în centru o secvenţă de tobe de 2 secunde care se repetă în piesa lui Setlur.

În 2012, Curtea Federală de Justiţie din Germania a decis ca piesa lui Setlur să nu mai fie promovată, dând dreptate grupului. Dar în 2016, Curtea Constituţională germană a decis că impactul asupra Kraftwerk nu a întrecut „libertatea artistică”.

Cazul a ajuns, pentru apel, la Curtea Europeană de Justiţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.