Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul acuză că nimeni nu-i plânge de milă după atacurile de la Belgorod: 'Nicio singură' condamnare internaţională

Twitter
explozie belgorod

Kremlinul acuză că nimeni nu-i plânge de milă Rusiei supă atacurile de la Belgorod: 'Nicio singură' condamnare internaţională

Kremlinul a denunţat o absenţă a criticilor internaţionale după loviturile ucrainene asupra regiunii Belgorod, frontalieră cu Ucraina, unde Rusia a anunţat joi că a respins un atac de amploare, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Comunitatea internaţională are toate posibilităţile de a vedea imaginile, de a citi articole în care se descriu loviturile asupra unor imobile rezidenţiale, infrastructuri sociale, etc.", a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"Şi încă niciun singur cuvânt care să critice sau să condamne regimul de la Kiev pentru acest lucru", a acuzat el, dând asigurări că acest atac nu va avea "nicio influenţă" asupra conduitei campaniei militare ruse în Ucraina.

Armata rusă a afirmat joi că şi-a mobilizat aviaţia şi artileria pentru a respinge un atac ucrainean asupra regiunii frontaliere Belgorod, unde bombardamente masive în ultimele zile au determinat numeroşi locuitori să fugă.

Unsprezece persoane au fost rănite joi în regiune, potrivit autorităţilor locale

Peskov a subliniat că Vladimir Putin obţine "în permanenţă" informaţii de la serviciile de securitate şi autorităţile de la faţa locului şi că preşedintele se ocupă "activ" de furnizarea de ajutor civililor care fug din calea luptelor.

Marţi, Moscova a fost lovită de un atac cu drone fără precedent, care a produs pagube uşoare şi a provocat rănirea uşoară a două persoane.

Drept reacţie la acest atac, un purtător de cuvânt al diplomaţiei americane a dat asigurări că Washingtonul nu susţine "atacurile în interiorul Rusiei" şi se concentrează pe furnizarea de echipamente şi instruire Kievului.

Tot joi, directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB), Aleksandr Bortnikov, a declarat că acele coridoare stabilite pentru transportul de cereale sunt folosite pentru a lovi coasta rusă, relatează agenţia de ştiri TASS, preluată de Reuters.

Acordul de transport al cerealelor prin Marea Neagră asigură coridoare sigure de transport maritim pentru a facilita exportul de cereale ucrainene şi ruseşti. Rusia şi-a exprimat în mai multe rânduri îndoiala în privinţa viitorului acestui acord în ultimele săptămâni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.