Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul a invocat o gafă a şefei diplomaţiei britanice ca dovadă că Occidentul nu înţelege conflictul din Ucraina

IG News
liz truss

Kremlinul a invocat vineri o gafă geografică a şefei diplomaţiei britanice Liz Truss ca exemplu despre cât de slab informaţi sunt liderii occidentali în legătură cu subiectul disputei dintre Est şi Vest în privinţa Ucrainei, relatează Reuters.

"Aceasta este realitatea în care trebuie să ne apărăm poziţia", a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-un briefing de presă, adăugând că discuţiile de joi în aşa-numitul format Normandia între reprezentanţi ucraineni şi ruşi, la care au participat Franţa şi Germania ca mediatori, pentru rezolvarea conflictului din estul Ucrainei, nu au dus la niciun rezultat, potrivit Agerpres.

Potrivit a două surse diplomatice citate de cotidianul rus Kommersant, în timpul întrevederii lor cu uşile închise de joi, ministrul de externe rus Serghei Lavrov a întrebat-o pe Liz Truss dacă recunoaşte suveranitatea Rusiei asupra Rostov şi Voronej, două regiuni din sudul ţării unde Moscova îşi sporeşte prezenţa militară.

Kommersant a scris că şefa diplomaţiei britanice a răspuns că Marea Britanie nu va recunoaşte niciodată cele două regiuni ca fiind ruse, fiind însă corectată imediat de ambasadorul britanic la Moscova.

Într-un interviu ulterior pentru un alt ziar din Rusia, Truss a spus că a crezut în mod eronat că Lavrov se referă la provincii ucrainene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.