Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul acuză Ucraina de atac terorist: Primarul instalat de ruși în orașul cu cea mai mare centrală nucleară din Europa, la un pas de moarte

Unian
zaporojie centrala nucleara

Kremlinul i-a acuzat luni pe naționaliștii ucraineni că au comis un "atac terorist" împotriva unui oficial instalat de Rusia în sudul Ucrainei, relatează agenția de presă AFP.

Andrey Șevciuk a fost numit primar al orașului Energodar, în regiunea Zaporojie, după ce trupele rusești au preluat controlul orașului. În acest oraș se află cea mai mare centrală nucleară din Europa.

Duminică, Șevciuk și cei doi paznici ai săi au fost răniți într-o explozie în timp ce intrau într-o clădire. "Elementele naționaliste ucrainene folosesc astfel de metode", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, reporterilor de la Moscova.

Un oficial al poliției locale, Alexei Selivanov, a declarat pentru agenția de știri de stat rusă RIA Novosti că Șevciuk a "suferit arsuri și răni", dar că viața lui și viețile gărzilor sale de corp nu sunt în pericol.

El a precizat că oficialul pro-Moscova a fost ținta unui dispozitiv exploziv amplasat într-un dulap de tablouri electrice.

Oraș de aproape 50.000 de locuitori, Energodar a fost construit în anii 1970 în jurul centralei nucleare, situată pe râul Dnipro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.