Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul anunță că armata rusă va avansa în teritoriile în care oamenii sunt sătui de regimul de la Kiev

Financial Times
rusia tanc donbas

Rusia intenționează să reziste sancțiunilor occidentale și să își îndeplinească obiectivul în regiunea Donbas din estul Ucrainei, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pentru CNN.

Întrebat de intenția Rusiei de a ocupa părți din teritoriile ucrainene din Odessa, Harkov și Herson, Peskov a spus că decizia va depinde de „voința localnicilor”.

„Scopul numărul unu este de a proteja oamenii din Donbas și Lugansk de cei care bombardează Donețk, de exemplu, chiar acum ucid civili acolo. Și au făcut asta în ultimii opt până la nouă ani”, a spus el.

„În ceea ce privește alte teritorii și regiuni ale Ucrainei, știi, cu cât armata noastră curăță mai mult teritoriul de acele regimente naționaliste, cu atât mai mulți oameni îi primesc și cu atât mai mulți oameni își declară dorința de a-și întrerupe legătura cu regimul modern în Kiev”, a susținut el.

Peskov a spus că Rusia nu reprezintă nicio amenințare pentru statele baltice și Finlanda, care și-au anunțat intenția de a se alătura NATO luna trecută.

Purtătorul de cuvânt a recunoscut că Moscova nu se află într-o „poziție confortabilă” în urma sancțiunilor economice „fără precedent” ale Occidentului împotriva Rusiei, dar a susținut că „efectul crucial” al sancțiunilor la care spera Occidentul „nu s-a produs”.

„Acum ne simțim chiar puțin mai bine decât s-ar crede”, a spus Peskov, adăugând: „Desigur, înțelegem problemele noastre, înțelegem că într-un timp foarte scurt va trebui să compensăm scăderea destul de semnificativă a peste 40%-45% din importuri."

El a spus că Rusia plănuiește „un impuls foarte serios” pentru producția și infrastructura sa internă.

„Pentru a reorganiza importurile, trebuie să reorganizăm direcția importurilor. Pentru a compensa importurile din vest, vom crește importurile din est”, a spus Peskov, sugerând creșterea importurilor din țările asiatice. „Toate acestea sunt foarte posibile pentru că lumea noastră este atât de mare și atât de bogată”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.