Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul anunţă că Rusia nu este acuzată în ancheta deschisă în SUA împotriva unor foşti consilieri ai lui Trump

NYMag
Donald Trump, Paul Manafort

Kremlinul a transmis marţi că acuzaţiile din SUA împotriva fostului director de campanie al preşedintelui Donald Trump, Paul Manafort, şi a unui alt consilier, Rick Gates, nu arată cu degetul la Rusia în legătură cu un pretins amestec în politica SUA, relatează Reuters. Anchetatorii federali care investighează o presupusă ingerinţă a Rusiei în alegerile din 2016 din Statele Unite, lucru negat de Moscova, i-au acuzat luni pe Manafort şi Gates de spălare de bani.

Chiar dacă sunt parte a unei investigaţii de cinci luni în legătură cu presupuse eforturi ale Moscovei de a înclina rezultatul alegerilor în favoarea lui Trump cu o potenţială implicare a consilierilor acestuia, acuzaţiile, dintre care unele vizează fapte petrecute în urmă cu peste un deceniu, s-au centrat pe activităţile lui Manafort pentru fostul guvern al Ucrainei, şi nu al Rusiei.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Moscova a remarcat lipsa acuzaţiilor împotriva Rusiei în inculpare, adăugând că Moscova a afirmat întotdeauna că niciodată nu s-a amestecat în alegerile din SUA. "Rusia nu figurează în acuzaţii (...). Alte ţări şi alte persoane sunt prezente" în aceste acuzaţii, a declarat Peskov într-o videoconferinţă cu presa. "Moscova nu s-a simţit niciodată vinovată, ca să se simtă acum exonerată", a spus el, întrebat dacă Kremlinul interpretează aceste acuzaţii ca o dovadă că negarea sa repetată a amestecului în alegerile prezidenţiale din SUA a fost confirmată.

Peskov a adăugat că ancheta este o problemă internă a Statelor Unite în care Rusia nu a fost implicată, dar care a fost urmărită cu interes de la distanţă. El a comentat de asemenea în legătură cu detaliile unui caz împotriva unui al treilea fost consilier al lui Trump, George Papadopoulos, care a pledat vinovat la începutul lunii octombrie că a minţit FBI-ul. Papadopoulos le-a spus anchetatorilor despre eforturile sale de a stabili o întâlnire între echipa de campanie lui Trump şi conducerea rusă în timp ce, a declarat el, s-a întâlnit cu un profesor din Londra având contacte cu oficiali ruşi şi o rusoaică pe care a descris-o drept o rudă a preşedintelui Vladimir Putin, conform Agerpres.

Cazul împotriva lui Papadopoulos menţionează de asemenea contactele sale cu cineva având legături cu Ministerul de Externe al Rusiei. Întrebat cum vede Kremlinul faptul că cineva legat de Ministerul de Externe rus este citat în cazul Papadopoulos, Peskov a spus că acuzaţia este total nesusţinută. "Este o afirmaţie absolut ridicolă", a declarat Peskov presei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.