Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul avertizează Germania: Expedierea tancurilor Leopard la Kiev va afecta inevitabil relațiile ruso-germane

Twitter
tancuri leopard

Livrările de tancuri Leopard către Ucraina nu sunt de bun augur pentru relațiile ruso-germane și vor afecta în mod inevitabil dezvoltarea lor viitoare, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit TASS.

"Astfel de transporturi nu sunt de bun augur pentru viitorul relațiilor ruso-germane. Ele vor lăsa, fără îndoială, o amprentă inevitabil pentru viitorul acestor relații", a spus purtătorul de cuvânt, răspunzând la o întrebare despre cum vor fi relațiile ruso-germane. schimbare, ar trebui ca Berlinul să aprobe transportul de tancuri Leopard la Kiev.

Potrivit lui Peskov, relațiile ruso-germane sunt „deja într-un punct destul de scăzut”.

„Nu observăm niciun dialog substanțial cu Germania sau alte țări UE, NATO”, a spus el.

Marți mai devreme, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, vorbind la o conferință de presă comună cu ministrul german al apărării, Boris Pistorius, la Berlin, că germanul va lua în curând o decizie cu privire la Leoparzi.

Pe 20 ianuarie, la baza aeriană Ramstein din Germania a avut loc o altă întâlnire a miniștrilor Apărării din aproximativ 50 de țări, după care Pistorius a spus că participanții nu au luat încă o decizie privind expedierea tancurilor Leopard 2 în Ucraina. Potrivit premierului polonez Mateusz Morawiecki, Varșovia va crea o coaliție separată de țări, gata să livreze tancuri în Ucraina, în cazul în care Germania nu va fi de acord cu acest lucru. Potrivit prim-ministrului, Polonia a luat deja decizia de a expedia o companie (până la 14 vehicule) din aceste tancuri în Ucraina și va acționa independent, indiferent de poziția Berlinului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.