Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin și-a pus omul de încredere să dea un mesaj lumii: 'Negocierile cu Ucraina continuă, Kievul nu vrea ca locul de întâlnire să fie Belarusul'

BBC
Vladimir Putin

Discuţiile dintre delegaţiile Rusiei şi Ucrainei nu au fost uşoare, dar este important ca acestea să continue, a relatat sâmbătă agenţia de presă rusă RIA, care a citat o declaraţie făcută de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează Reuters.

Într-un interviu acordat postului de televiziune belarus, care urmează să fie difuzat sâmbătă seara, Peskov a mai spus că Rusia ar dori să continue discuţiile cu Ucraina în ţara vecină, Belarus, dar că Kievul nu este de acord cu ideea, scrie agerpres.ro.

Rusia şi Ucraina au avut luna trecută mai multe runde de discuţii în Belarus, însă delegaţiile din cele două ţări s-au întâlnit săptămâna trecută la Istanbul, în Turcia.

Pe de altă parte, agenţia Interfax Ukraina l-a citat sâmbătă pe negociatorul ucrainean David Arahamia, care a spus că locul unei întâlniri între preşedintele rus, Vladimir Putin, şi omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, va fi cel mai probabil Turcia.

Arahamia a anunţat că preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a sunat vineri pe Putin şi pe Zelenski "şi a părut să confirme din partea sa că sunt gata să aranjeze o întâlnire în viitorul apropiat". "Nici data, nici locul nu sunt cunoscute, dar credem că cel mai probabil ar putea fi Istanbul sau Ankara", a adăugat negociatorul ucrainean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.