Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul este 'foarte interesat' de o discuție între Elon Musk și Vladimir Putin

rusia kremlin

Kremlinul a numit luni "interesantă" propunerea celui mai bogat om din lume, Elon Musk, de a discuta cu preşedintele rus Vladimir Putin pe reţeaua socială audio Clubhouse, relatează France Presse.

Citește și: Clotilde Armand își AMENINȚĂ angajații: dați documentele la DNA sau ZBURAȚI

Elon Musk, şeful producătorului de vehicule electrice de ultimă generaţie Tesla şi al companiei aerospaţiale americane SpaceX, a prezentat ideea pe Twitter în urmă cu o zi. "Aţi dori să participaţi alături de mine la o discuţie pe Clubhouse?", a scris el, folosind un hashtag cu contul oficial al Kremlinului în limba engleză. "Ar fi o mare onoare pentru mine să vă vorbesc", a adăugat miliardarul, în limba rusă.

Întrebat luni de presă despre această propunere, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că este "foarte interesantă". "Dar mai întâi trebuie să înţelegem ce înseamnă asta, ce se propune concret (...), înainte de a reacţiona", a spus el, reamintind în acelaşi timp că Putin "nu foloseşte reţelele sociale".

Reţeaua socială Clubhouse este o platformă audio-chat disponibilă în prezent prin invitaţie.

Propunerea lui Elon Musk vine în contextul în care compania sa SpaceX a trimis patru astronauţi la Staţia Spaţială Internaţională (ISS) în noiembrie anul trecut, consacrând astfel pierderea de către Rusia a monopolului accesului la Spaţiu pe care îl deţinuse timp de nouă ani.

Capsula Dragon a SpaceX a devenit al doilea dispozitiv capabil în prezent să ajungă la ISS, alături de capsula rusă Soiuz, care din 2011 a transportat toţi vizitatorii la staţie după oprirea navetelor spaţiale americane.

Dar sectorul spaţial rus pierde din viteză din cauza scandalurilor de corupţie, a lipsei de inovaţie şi a noilor proiecte ştiinţifice. Space X este în acest domeniu un jucător din ce în ce mai important, notează AFP.

Musk, în vârstă de 49 de ani şi cu o avere de peste 180 miliarde de dolari, are ambiţia de a coloniza Marte, dar este activ şi în sectoare precum criptomonedele sau inteligenţa artificială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.