Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul ia în râs anchetele jurnalistice privind fiica secretă a lui Vladimir Putin: 'Prea puțin convingătoare'

Cristi Șelaru
Moscova Kremlin

Preşedintele rus Vladimir Putin ar fi tatăl unei adolescente despre care nu s-a ştiut până în prezent, a cărei mamă ar fi avut o ascensiune fulminantă - de la femeie de serviciu la absolventă de relaţii economice şi internaţionale, căreia i se atribuie şi o avere de peste 100 milioane de dolari, potrivit unei anchete jurnalistice despre care relatează joi numeroase media ruse, între care publicaţia independentă Meduza, postul de radio Svoboda şi ziarul Moscow Times, potrivit Agerpres.

O anchetă efectuată de grupul media rus Proekt - specializat pe investigaţii - îi atribuie liderului (68 de ani) o relaţie secretă cu Svetlana Krivonoghih, care trăieşte acum într-un cartier de elită din Sankt Petersburg, rezervat doar apropiaţilor lui Putin.

Fiica sa de 17 ani, Elisaveta Krivonoghih, "seamănă fenomenal" cu preşedintele rus, potrivit anchetei, preluată de numeroase media ruse, între care Moscow Times.

Citește și: Ludovic Orban îi răspunde lui ÎPS Teodosie: ‘Nu se interzic slujbele. Ele se organizează în anumite condiţii, pentru că este zonă carantinată’

Jurnaliştii de la Proekt i-au arătat fotografii cu adolescenta - pe care nu le-au publicat din cauza vârstei acesteia - unui expert în recunoaştere facială, care a concluzionat că există o similitudine de 70% între Putin şi tânăra respectivă.

"Pornind de la aceste informaţii, putem trage concluzia că poate exista o legătură între ei", a declarat pentru Proekt profesorul Hassan Ugail, directorul Center for Visual Computing de la Universitatea Bradford din Regatul Unit.

Elisaveta Krivonoghih s-a născut în 2003- în timp ce Putin era în continuare căsătorit cu Liudmila Şkrebneva, de care a divorţat între timp.

Proekt a declarat că certificatul de naştere al Elisavetei Krivonoghih nu menţionează un tată şi nu indică decât patronimicul "Vladimirovna".

Adolescenta ar trăi sub un nume de împrumut de mulţi ani şi a suprimat imediat fotografiile care îi arată chipul din conturile social media atunci când jurnaliştii au început să o contacteze.

Citește și: Fotografie de ultim moment! Marcel Vela, imagine cu leul apărut în videoclipul lui Dani Mocanu

Mama sa, în prezent în vârstă de 45 de ani, era o femeie de serviciu, provenită dintr-un mediu modest înainte de a deveni beneficiara unei societăţi care deţine în prezent o mică parte din Bank Rossiya, legată de Putin, precum şi proprietăţi în mai multe oraşe, potrivit investigaţiei.

Ea deţine de asemenea un local de noapte cunoscut pentru "spectacolele sale erotice", indică ancheta, estimând averea sa totală la cel puţin 102 milioane de dolari.

Jurnalele de bord ale unor curse aeriene o leagă de cele ale lui Putin, iar casa sa actuală se află "în cel mai elitist cartier care poate fi dorit la Sankt- Petersburg" şi este un loc rezervat doar prietenilor apropiaţi ai preşedintelui rus.

Presupusa relaţie s-a terminat probabil "cândva spre sfârşitul deceniului trecut", presupun jurnaliştii de la Proekt.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, a negat alegaţiile când a fost întrebat de jurnaliştii locali. Şi Svetlana Krivonoghih nu a răspuns mesajelor Proekt, în pofida unei promisiuni iniţiale de a vorbi.

"Este pentru prima oară când aud să se vorbească despre această femeie şi nu pot să vă spun nimic cu privire la acest subiect", a declarat Dmitri Peskov, citat de Moscow Times.

"Da, am fost întrebat despre acest nume şi nu am auzit niciodată vorbindu-se despre şi nu ştiu nimic", a insistat el.

"Am văzut acest material. Dar aş spune doar că este puţin convingător. Sunt înclinat să atribui astfel de materiale aşa-numitei 'prese galbene" sau 'de scandal'", a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de publicaţia independentă Meduza.

Peskov nu a exclus ca în viitorul apropiat să apară şi alte materiale despre viaţa intimă a preşedintelui rus, dar "nu este nimic special în asta".

"Nimic de aici nu merită vreun comentariu", a concluzionat el.

Viaţa de familie a preşedintelui rus este învăluită în mister. Ceea ce se ştie este că între 1983-2013 a fost căsătorit cu Liudmila Şkrebneva cu care are două fiice: Maria (1985) şi Katerina (1986). Conform informaţiilor din mass-media, în prezent ele folosesc numele Voronţova şi Tihonova.

Tabloidele ruseşti şi occidentale au scris că Putin ar avea o relaţie secretă cu gimnasta rusa Alina Kabaeva, cu care ar avea şi copii.

Preşedintele rus este uneori întrebat despre viaţa sa personală la conferinţele de presă. "Poate cândva voi putea să vă satisfac curiozitatea. Sincer, nu ştiu cum aceasta ar influenţa cursul de schimb valutar sau preţul la petrol", a spus el în 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.