Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul înmoaie tonul, după ce a pus planeta pe jar: 'Nimeni nu se gândește la folosirea armelor nucleare'

vladimir putin dmitri peskov

Rusia încearcă să înlăture temerile că ia în considerare utilizarea armelor nucleare. De la izbucnirea războiului din 24 februarie, au existat îngrijorări cu privire la intențiile Rusiei, după ce Vladimir Putin a ordonat ca forțele sale de descurajare nucleară să fie plasate în alertă maximă.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat astăzi pentru postul american PBS că „nimeni” nu se gândește să folosească arme nucleare.

Întrebat dacă Putin a sugerat anterior că va folosi arme nucleare dacă o terță parte s-ar implica în conflictul din Ucraina, Peskov a spus: „Nu. Nu cred. Dar a fost destul de îndrăzneț când a spus altor țări să nu se amestece, dacă o vor face, avem toate posibilitățile să prevenim asta și să-i pedepsim pe toți cei care vor interveni”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a continuat spunând: „Nimeni nu se gândește să folosească... chiar și la ideea de a folosi arme nucleare”.

Remarcile sunt în contrast cu semnalele mai amenințătoare care au venit de la Kremlin în ultima lună și pot fi percepute ca o dovadă suplimentară că Moscova își înmoaie limbajul în pregătirea pentru un acord de pace negociat.

În timpul interviului său, Peskov a descris, de asemenea, comentariile președintelui american Joe Biden despre liderul rus din acest weekend drept „destul de alarmante”.

„În primul rând, este o insultă personală și cu greu ne putem imagina un loc pentru o insultă personală în retorica unui lider politic și mai ales a liderului politic al celei mai mari țări din lume, Statele Unite. Așa că ne pare foarte rău pentru asta”, a adăugat el.

„Declarația lui despre faptul că Putin nu ar trebui să fie la putere în Rusia este, desigur, inacceptabilă. Nu este de competența președintelui Statelor Unite să decidă cine va fi și cine este președintele Rusiei, ci poporul Rusiei este cel care hotărăște asta în timpul alegerilor”, a precizat Peskov.

La sfârșitul discursului său pasionat de la Varșovia de sâmbătă, Biden a spus că liderul Rusiei „nu poate rămâne la putere” și i-a rugat pe ruși să se ridice împotriva războiului.

„Pentru numele lui Dumnezeu, acest om nu poate rămâne la putere”, a adăugat Biden la sfârșitul discursului său.

Ieri, liderul SUA a negat că a cerut schimbarea regimului în Rusia și a spus că „nimeni nu crede că vorbeam despre înlăturarea lui Putin”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.