Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul minimizează exilul artiştilor ruşi în plin conflict în Ucraina: Rusia păstrează multe talente, spune Dmitri Peskov

vladimir putin dmitri peskov

Kremlinul a considerat miercuri lipsită de importanţă plecarea în străinătate a unei serii de artişti şi vedete ruse de la începutul operaţiunii militare în Ucraina, dând asigurări că Rusia păstrează multe talente, relatează AFP, potrivit Agerpres.

''Nu este cel mai important lucru. Sunteţi de acord cu faptul că nu plecarea unei vedete va schimba lucrurile'', a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, în cadrul unei conferinţe de presă.

''Nu este nevoie să dramatizăm inutil plecarea unuia sau a câtorva staruri'', a continuat el. ''Rusia este bogată în talente'', a declarat purtătorul de cuvânt.

De la începutul ofensivei din Ucraina, pe 24 februarie, multe personalităţi din industria show business-ului rus ar fi părăsit ţara.

Unii au confirmat şi susţin că este temporar, fără legătură cu conflictul. Pe 2 martie, Ksenia Sobchak, fiica unui fost primar din Sankt Petersburg care a fost mentorul preşedintelui Vladimir Putin, a afirmat pe Telegram că se află în vacanţă în străinătate. Pe reţelele de socializare, ea nu îşi ascunde opoziţia faţă de conflict. Alţii spun deschis că au părăsit Rusia din cauza operaţiunii militare.

Tânărul regizor Kantemir Balagov, foarte cunoscut la Cannes, a spus că a ales să plece. ''Într-o clipă, ni s-a furat viitorul'', a scris el într-o postare pe 6 martie pe Instagram, ulterior ştearsă.

O actriţă celebră (Good Bye, Lenin!) şi director al unei fundaţii importante care ajută copiii bolnavi, Tchoulpan Khamatova, a declarat într-un interviu pe Youtube, pe 20 martie, că îi este frică să se întoarcă în Rusia, referindu-se la posibile represalii după semnarea unei petiţii împotriva conflictului din Ucraina.

''Abia dacă mai exist ca artist rus, nici ca cetăţean. Nu mai intenţionez să plătesc taxe în Rusia, am plecat şi nu mă mai întorc'', a declarat, la rândul său, pe 12 martie, pe Instagram, unul dintre cei mai cunoscuţi rapperi ai ţării, FACE.

În schimb, alţi artişti s-au alăturat Kremlinului. Pe 18 martie, mai mulţi cântăreţi renumiţi au concertat pe Stadionul Luzhniki, Moscova, într-un mega-concert patriotic care sărbătoreşte anexarea Crimeei şi forţele armate ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.