Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul monitorizează cu atenţie Transnistria. Maria Zaharova: Orice ameninţare la adresa securităţii lor va fi un atac la adresa Federaţiei Ruse

vestidinrusia.ro
Maria Zaharova

În Rusia "este monitorizată cu atenţie situaţia din jurul Transnistriei şi se avertizează împotriva oricăror încercări de a o destabiliza", a declarat miercuri, la un briefing la Moscova, reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, conform Infotag.

"Situaţia cu desfăşurarea în regiune a militarilor ruşi este bine cunoscută. Aceştia se află în Transnistria pe baze legitime, ca parte a Forţelor comune de menţinere a păcii şi a Grupului operativ al Forţelor Ruse. Staţionarea lor este direct legată de perspectivele de soluţionare politică a problemei transnistrene, procesul în care Rusia are calitatea de mediator şi garant", a relevat ea.

Diplomatul a subliniat că "nimeni nu ar trebui să aibă îndoieli că Forţele Armate ruse vor răspunde în mod adecvat oricăror provocări împotriva militarilor noştri din Transnistria şi vor asigura protecţia compatrioţilor noştri, a contingentului rus de menţinere a păcii, a personalului militar şi a depozitelor militare de la Cobasna pe care le păzesc".

Potrivit ei, "orice acţiuni care reprezintă o ameninţare la adresa securităţii lor vor fi considerate, în conformitate cu dreptul internaţional, un atac la adresa Federaţiei Ruse".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.