Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul o corectează pe Merkel: ”A comis o eroare”

rusia kremlin

Kremlinul nu este de acord cu termenul 'anexare' pe care cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, l-a folosit referitor la 'realipirea' Crimeii la Rusia, a declarat miercuri Dmitri Peskov, secretarul de presa al presedintelui rus Vladimir Putin, comentând articolul Angelei Merkel publicat în Globe and Mail, informeaza agentia de presa rusa TASS.

'Daca îmi amintesc corect, dna Merkel a comis o eroare în ceea ce priveste terminologia. Ea a folosit cuvântul 'anexare', nu 'realipire'. Consideram ca aceasta este o definitie eronata', a spus Peskov.

Peskov a comentat si alte declaratii ale Angelei Merkel, subliniind ca 'nu realipirea Crimeii la Rusia constituie o amenintare la adresa ordinii mondiale, ci mai degraba acel moment când Europa democratica si luminata a binecuvântat schimbarea prin forta a puterii în unul dintre statele europene si anume în Ucraina'. 'Acesta a devenit momentul de cotitura pentru ordinea europeana si mondiala', si-a exprimat convingerea secretarul de presa al lui Putin.

În articolul mentionat, Angela Merkel declara ca anexarea Crimeii la Rusia constituie una dintre principalele amenintari la adresa comunitatii internationale.

Secretarul de presa al presedintelui rus nu s-a declarat de acord nici cu jurnalistii care au remarcat unele semnale pozitive din partea UE. 'Acesta este punctul vostru subiectiv de vedere, nu vad niciun fel de motive pentru comentarii', a spus Peskov. Totusi, Dmitri Peskov a subliniat ca o asemenea retorica nu zadarniceste procesul de negocieri dintre Rusia si UE. 'O iesire exista întotdeauna', a spus Peskov.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.