Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul susține că 'foarte mulți' ucraineni doresc să devină cetățeni ai Rusiei: 'Operațiunea militară' nu este împotriva lor, ci 'împotriva regimului'

vladimir putin dmitri peskov

Noul decret al președintelui rus Vladimir Putin privind simplificarea procedurii de primire a cetățeniei ruse este foarte important, deoarece mulți ucraineni doresc să obțină cetățenia rusă, a declarat marți secretarul de presă al șefului statului rus, Dmitri Peskov.

"Operațiunea militară specială [a Federației Ruse] nu este împotriva ucrainenilor, ci împotriva regimului. În același timp, foarte, foarte mulți ucraineni doresc cu adevărat să devină cetățeni ai Federației Ruse. Prin urmare, acest decret este extrem de important pentru un număr foarte mare de oameni", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

În același timp, ca răspuns la întrebarea cum este posibilă obținerea aceleiași cetățenii simplificate a Federației Ruse pentru bieloruși în cadrul statului unional, Peskov a declarat: "Nu este posibil să se obțină aceeași cetățenie simplificată a Federației Ruse pentru bieloruși. Aceasta este o chestiune separată. În cadrul Uniunii, am unificat deja o mulțime de norme și reguli. Cetățenii Rusiei și ai Belarusului se bucură de fapt de un set identic maxim posibil de drepturi, poate cu responsabilități ușor diferite.”

Cu o zi înainte, Putin a extins posibilitatea dobândirii simplificate a cetățeniei ruse pentru rezidenții de pe întreg teritoriul Ucrainei. În versiunea anterioară a decretului, procedura simplificată de obținere a cetățeniei ruse se aplica doar rezidenților din RPD și RPL, precum și din regiunile Herson și Zaporojie din Ucraina.

Astfel, cetățenii ucraineni au dreptul de a solicita cetățenia rusă în mod simplificat, fără a îndeplini condiții precum o perioadă de cinci ani de ședere în Rusia, o sursă de venit și un test de cunoaștere a limbii ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.