Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kremlinul taie în carne vie: Șeful Marinei Ruse a fost demis

digi24
Crimeea marea neagra flota rusă nave

Comandantul șef al Marinei Ruse, amiralul Nikolai Evmenov, a fost demis și va fi înlocuit de amiralul Alexander Moiseev, potrivit Izvestia.

Nikolai Evmenov a fost numit în postul de comandant șef al marinei în 2019. S-a născut în 1962 la Moscova, a studiat la Leningrad și Sankt Petersburg, a comandat forțele submarine ale Flotei Pacificului, iar din 2016 - Nordul Flota. El și-a asumat funcția de comandant șef atunci când Marina, prin reforma ministrului apărării Anatoly Serdyukov, a fost lipsită de flotele sale, rămânând în esență doar un organism cu funcții reprezentative, ale cărui sarcini includ și construcțiile navale. Din decembrie 2023, toate flotele, inclusiv Marea Neagră, au fost din nou transferate sub controlul Înaltului Comandament.

Amiralii Evmenov și Moiseev au aceeași vârstă. Alexander Moiseev este, de asemenea, submarinist. În Kaliningrad, cea mai mare parte a serviciului său este legată de Flota de Nord. În 2011, prin decretul președintelui Medvedev, i s-a acordat titlul de Erou al Rusiei pentru lansările de succes de rachete dintr-un submarin strategic.

Cine este amiralul Alexander Moiseev

Erou al Rusiei, amiralul Alexander Moiseev a fost numit comandant-șef interimar al Marinei Ruse. Este de așteptat ca în viitorul apropiat să scape de prefixul interimar.

Decizia de personal privind conducerea Marinei a fost cunoscută de Fontanka pe 10 martie din surse proprii. Numirea comandantului Flotei de Nord, amiralul Moiseev, ca comandant șef interimar a fost deja comunicată personalului înaltului comandament. Amiralul Nikolai Evmenov este încă listat ca comandant șef pe site-ul Ministerului Apărării, dar Amiraalitatea are o părere clară - nu se va întoarce în biroul său.

Serviciul de presă al Marinei Fontanka nu a comentat problema demisiei lui Evmenov, cerând trimiterea unei cereri scrise către Departamentul de Informații și Comunicații de Masă al Ministerului Apărării.

Marina rusă s-a confruntat cu unele eșecuri răsunătoare în timpul războiului cu Ucraina în care a pierdut, până acum, aproximativ 25% din flotă în frunte cu distrugătorul Moskva, nava amiral a Flotei Mării Negre.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.