Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kristen Stewart va prezida juriul internaţional al Festivalului de Film de la Berlin din 2023

wikipedia.org
Kristen Stewart

Actriţa, scenarista şi regizoarea americană Kristen Stewart a fost aleasă să conducă juriul internaţional al celei de-a 73-a ediţii a Berlinalei, conform paginii de internet a festivalului, informează Agerpres.

Directorii Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, Mariette Rissenbeek şi Carlo Chatrian, s-au declarat "încântaţi" de faptul că vedeta îşi va "asuma această distinsă sarcină".

"Este unul dintre cei mai talentaţi şi multi-faţetaţi actori ai generaţiei sale. De la Bella Swan la prinţesa de Wales, ea a dat viaţă unor personaje eterne. Tânără, strălucitoare şi cu un portofoliu impresionant, Kristen Stewart este puntea perfectă între SUA şi Europa", au adăugat ei.

Kristen Stewart este considerată unul dintre tinerele talente majore de la Hollywood, aminteşte comunicatul publicat pe www.berlinale.de. În 1999, la vârsta de nouă ani, ea şi-a făcut debutul pe ecran. Doar trei ani mai târziu, a jucat alături de Jodie Foster în filmul "Panic Room" al lui David Fincher devenind cunoscută pe scară mai largă.

Marele său succes internaţional a venit odată cu saga "Twilight" (2008-2012). În 2010, a participat la Berlinală cu producţia independentă "Welcome to the Rileys", în regia lui Jake Scott. În acelaşi an, a fost recompensată cu distincţia Orange Rising Star la gala premiilor Bafta, acordat pentru o vedetă în afirmare.

În 2014, a jucat alături de Juliette Binoche în "Clouds of Sils Maria", regizat de Olivier Assayas, iar în 2015 a devenit prima persoană din SUA care a primit premiul César pentru rolul din acest film.

Şi-a continuat activitatea cu "Personal Shopper", în 2016, în care a jucat rolul principal. Anul următor, şi-a sărbătorit debutul în regie şi scenariu cu scurtmetrajul "Come Swim", iar în 2018 a fost membră a juriului internaţional de la Festivalul de Film de la Cannes.

În 2019, a făcut o incursiune în genul filmelor de acţiune jucând în "Charlie's Angels" (regia Elizabeth Banks) şi a oferit o performanţă fascinantă în pelicula "Seberg" (regia Benedict Andrews), care a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Veneţia.

În 2020, şi-a prezentat următorul film ca regizor - scurtmetrajul "Crickets". Cel mai recent, a uimit publicul în rolul prinţesei Diana interpretat în drama "Spencer" în regia lui Pablo Larraín, care i-a adus nominalizări la premiile Oscar şi la premiile Critics Choice pentru cea mai bună actriţă.

Recent, Kristen Stewart a încheiat producţia pentru "Love Me", în care joacă alături de Steven Yeun, şi pentru "Love Lies Bleeding", film regizat de Rose Glass.

În prezent, lucrează la debutul ei regizoral în lungmetraj, adaptarea cinematografică a bestsellerului "The Chronology of Water" semnat de Lidia Yuknavitch.

Ediţia din 2023 a Berlinalei se desfăşoară în perioada 16 - 26 februarie.AGERPRES/(AS - au

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.