Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kuki Bărbuceanu: Vier Pfoten și-a exprimat dorința de a reloca animalele de la Circul Globus

inquamphotos.com / George Calin
protest circul globus

Kuki Bărbuceanu a declarat luni că Fundația Vier Pfoten poate reloca animalele sălbatice de la Circul Globus în sanctuare unde sunt îngrijite și hrănite până la bătrânețe.

"Noi deja ne-am exprimat dorința, în cadrul Primăriei Generale a Capitalei, de a reloca animalele din Circul Globus. Din păcate, în ultima vreme, am auzit o zvonistică foarte imbecilă, cum că animalele născute, crescute în Europa vor muri în Africa. (...) Există sanctuare unde pot trăi aceste animale, unde sunt hrănite și îngrijite pe tot parcursul vieții pe care o mai au de trăit, iar Vier Pfoten se ocupă de sanctuare, nicidecum de rezervații, sau cum am mai auzit în altă parte — ferme de vânătoare. Sanctuar este un loc, de exemplu în Africa de Sud unde Vier Pfoten deține acest sanctuar, spațiul minim pentru un leu este de două hectare, așa sunt normele africane. O să avem cinci lei pe o suprafață de 10 hectare, un fel de grădină zoologică, dar pe niște terenuri mai mari, unde au îngrijire medicală non-stop, hrănirea se face conform necesarului speciei din care fac parte și unde stau pe iarbă, nu pe beton, la locul lor, până la adânci bătrâneți. Un fel de azil de bătrâni, să spunem așa", a explicat Bărbuceanu, la Palatul Parlamentului, conform Agerpres.

El a adăugat că, în perioada următoare, fundația sa va depune toată documentația necesară la Circul Globus și la Primăria Generală a Bucureștiului cu privire la această ofertă. "Nu dorim și nici nu avem cum să intervenim în cadrul circurilor ambulante, care sunt private. Dacă cineva ne va solicita să îi ajutăm să mute animalele într-unul din sanctuarele noastre, atunci îl vom ajuta. Costurile pentru hrănirea și întreținerea acestor animale de la Circul Globus vor fi suportate de Fundația Vier Pfoten integral. Pe an, întreținerea unui animal acolo costă în jur de 5.000 de euro, transportul îl asigurăm tot noi, iar costul unui țarc acolo, pentru două — trei feline mari, este de 30.000 de euro. Toate felinele mari de la circ vor trebui mutate în maximum 18 luni, potrivit legii. Vor mai rămâne la circ 20 de cai", a încheiat Kuki Bărbuceanu de la Fundația Vier Pfoten.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.