Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kunsthalle Bega şi MNAC prezintă 148 de lucrări din achiziţiile care au intrat în patrimoniul muzeului anul trecut

Obiective Turistice
Muzeul Național de Artă Contemporană

Kunsthalle Bega şi Muzeul Naţional de Artă Contemporană prezintă "PULS 20 - noi intrări în colecţia MNAC", o expoziţie curatoriată de Călin Dan, vineri, 14 mai, în intervalul orar 18.00 - 21.00, potrivit news.ro.

"PULS 20" prezintă la Kunsthalle Bega 148 de lucrări din achiziţiile care au intrat în patrimoniul MNAC anul trecut.

Este prima dată când Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC) „iese” din casa sa, din aripa E4 a Palatului Parlamentului din Capitală, şi vine la Timişoara, la Kunsthalle Bega.

"Muzeul Naţional de Artă Contemporană - MNAC Bucureşti împlineşte 20 de ani. Douăzeci de ani sunt ca 20 de zvâcniri de puls în corpul unui muzeu tânăr. Căutând calea dezvoltării autonome, MNAC a trebuit să îşi hrănească identitatea cu materia grea a unei colecţii moştenite de-a gata din timpuri când cuvintele contemporan şi colecţie aveau sensuri cu totul diferite. În câţiva paşi precauţi, MNAC şi-a extins inventarul, mai cu seamă anul trecut, când un număr important de titluri (180 mai precis) au fost adăugate prin achiziţie naraţiunii în evoluţie a culturii vizuale produse aici. Se pot spune multe despre acest corpus de lucrări, despre felul aproape miraculos în care el reuşeşte să ilustreze 50 de ani de producţie artistică locală, despre fascinanta diversitate a personalităţilor reunite prin efortul remarcabil al unui juriu de specialişti cu o cunoaştere profundă a istoriei recente a artelor din România. Sesiunea de achiziţii organizată de către MNAC în 2020, cu generosul sprijin al Ministerului Culturii, nu a fost doar un mecanism de politici culturale. Prin sinergia dintre o scenă artistică entuziastă (care a aşteptat 12 ani acest moment de recunoaştere) şi competenţa specialiştilor din muzeu şi din jurul acestuia s-a născut un remarcabil act de curatoriat colectiv. Rezultatul este această expoziţie, deschisă la sediul MNAC sub titlul "După doisprezece ani", spune Călin Dan, curatorul expoziţiei.

"Producţia artistică din România în 180 de lucrări, şi prezentată acum la Kunsthalle Bega sub un titlu mai adecvat: "PULS 20". Discursul curatorial din care s-a născut PULS 20 a fost unul organic, expoziţia dezvoltându-se firesc, asemenea unei fiinţe vii, prin acţiuni şi re-acţiuni, prin provocări şi răspunsuri, printr-o continuitate procesuală fără precedent. Cel mai spontan proiect curatorial al Muzeului Naţional de Artă Contemporană îşi începe un bine meritat traseu naţional prin această generoasă invitaţie la Kunsthalle Bega”, transmite Călin Dan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.