Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kurzii din Siria au cedat la presiunile Turciei: Milițiile s-au mutat la est de Eufrat

YPG kurzi

Miliţiile kurde YPG, susţinute de SUA, au revenit la est de Eufrat în Siria, conformându-se unei cereri a guvernului turc, a precizat luni, sub acoperirea anonimatului, un înalt responsabil american, potrivit AFP.

Turcia a atras atenţia că va continua să îi atace pe combatanţii kurzi sirieni în nordul Siriei atât timp cât ei nu vor reveni la est de fluviu.

Citește și: O vedetă de la Antena 1 spune că a fost VIOLATĂ: ‘M-a tras de păr până în toaleta restaurantului, apoi m-a împins, m-a violat’

Ankara vrea să evite situaţia în care kurzii sirieni ar forma o frontieră continuă de-a lungul graniţei sale cu Siria, extinzându-se spre vest.

"Toţi membrii YPG s-au retras la est de Eufrat", a declarat responsabilul american, recunoscând în acelaşi timp că ar putea exista în continuare alţi kurzi la vest de fluviu.

Citește și: Făcea topless și a trebuit să se mute pentru că vecinii s-au plâns poliției: Cum arată femeia / FOTO

"Toţi oamenii cu care noi lucrăm" sunt la est de Eufrat, a dat asigurări un alt responsabil american, sub acoperirea anonimatului.

Turcia a lansat miercuri în nordul Siriei operaţiunea 'Scutul Eufratului', care îi are ca ţintă deopotrivă pe combatanţii kurzi şi pe jihadiştii grupării Statul Islamic.

Citește și: S-a descoperit jurnalul secret al lui Heinrich Himmler: Ce GROZĂVII conține / VIDEO

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a confirmat că ofensiva va continua până "se va încheia ameninţarea reprezentată de SI, PKK şi YPG".

Ankara consideră YPG şi partidul de care aceste miliţii sunt legate, PYD, ca fiind organizaţii 'teroriste', deşi ele sunt susţinute, ca forţă care luptă eficient cu jihadiştii, de către Washington, aliat tradiţional al Turciei.

Citește și: Google anunță că mai multe țări din lume au organizat peste 4.000 de atacuri cibernetice asupra unor persoane

Însă trimisul preşedinţiei americane pe lângă coaliţia internaţională antijihadistă, Brett McGurk, a calificat drept 'inacceptabile' confruntările dintre Turcia şi forţele arabo-kurde susţinute de către SUA, făcând apel la toate părţile 'să înceteze' luptele.

În vizită la Ankara săptămâna trecută, vicepreşedintele american Joe Biden a spus 'extrem de clar' că forţele kurde trebuie să 'traverseze din nou' Eufratul spre est, pentru că în caz contrar vor pierde sprijinul SUA. Însă Ankara a spus că nu a văzut nicio schimbare de atunci, scrie agerpres.ro.

Citește și: Vei fi surprins – Fanteziile sexuale ale barbatilor in functie de zodie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.