Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kurzii ripostează la ofensiva Turciei - Tiruri de mortier şi rachete din Siria au ucis şase civili în sudul Turciei

YPG kurzi

Tiruri de mortier şi rachete din Siria au ucis şase oameni, printre care un copil în vârstă de nouă luni, în localităţi de frontieră din Turcia, au anunţat joi birourile guvernatorilor unor provincii din sud-estul ţării, citate de Reuters, potrivit Agerpres.

Trei oameni au fost ucişi şi 45 răniţi de obuze în oraşele Akcakale şi Ceylanpinar, a comunicat guvernatorul provinciei Sanliurfa.

După bombardament, ministerul apărării de la Ankara a informat că armata turcă a detectat şi a nimicit militanţi ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi ai miliţiei kurde YPG care intenţionau să atace civili.

Alţi trei localnici au fost ucişi şi 20 răniţi la Nusaybin, lângă frontieră, în provincia Mardin.

Turcia şi-a continuat joi ofensiva în nord-estul Siriei, bombardând cu artileria mai multe oraşe şi atacând cu aviaţia mai multe obiective, într-o operaţiune care - apreciază Reuters - ar putea schimba evoluţia conflictului din Siria, care durează de opt ani.

Potrivit aceleiaşi agenţii, 14 organizaţii umanitare au avertizat că sunt în pericol circa 450.000 de locuitori din zonele aflate la mai puţin de cinci kilometri de frontiera turco-siriană. Sursele respective afirmă că în regiune au fost întrerupte servicii importante, inclusiv alimentarea cu apă şi asistenţa medicală

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.