Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kurzii sirieni au aruncat cu cartofi în trupele americane în retragere din nord-estul Siriei

kurzi siria

Kurzii sirieni şi-au exprimat nemulţumirea faţă de retragerea soldaţilor americani din zone aflate în nord-estul Siriei aruncând cu cartofi în aceştia, au relatat mass-media kurde, citate luni de dpa, potrivit AGERPRES.

Citește și: Nebunie mare în cazul Caracal! Anchetatorii i-au interzis lui Dincă: ‘S-a dat ordin pe unitate să nu aibă acces’

Un videoclip postat pe mass-media kurde arată kurzi azvârlind cartofi spre un convoi american, în timp ce acesta trecea prin oraşul Qamishli.

''Americanii fug ca şobolanii'', strigă mai mulţi bărbaţi în direcţia tancurilor cu militari americani. ''Să vă fie ruşine'', este auzit un alt protestatar kurd.

Potrivit unor surse kurde, convoiul se îndrepta spre punctul de frontieră de la Sahela pentru a intra în provincia nordică a Irakului Dohuk.

Turcia a lansat la 9 octombrie o ofensivă majoră în nord-estul Siriei, afirmând că vizează militanţi ai Statului Islamic şi Unităţile de protecţie a poporului kurd (YPG).

Citește și: Sorina Matei scoate la lumină o ‘coincidență’ ciudată în cazul Dan Barna-RISE Project! Mutare neașteptată

Preşedintele american Donald Trump a ordonat retragerea trupelor americane din zonă, abandonându-i pe partenerii kurzi sirieni. SUA s-au bazat pe YPG pentru a ajuta la înfrângerea militanţilor grupării jihadiste Statul Islamic în Siria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.