Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alți trei copii cu suspiciuni de infecție cu stafilococ auriu au fost internați la Spitalul Grigore Alexandrescu

bebelusi-maternitate

Alți trei copii cu suspiciuni de infecție cu stafilococ auriu au fost aduși la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, în unitate fiind internați 15 bebeluși, iar pentru cinci dintre aceștia culturile sunt încă în lucru, informează reprezentanții instituției.Și aceștia s-au născut la Maternitatea Giulești, potrivit Mediafax.

Alți trei copii născuți la Maternitatea Giulești au fost aduși la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală (doi cu piodermite și unul cu abces cutatant). Numărul copiilor internați este 15, informează reprezentanții spitalului, precizând că pentru cinci dintre ei culturile sunt în lucru. Toate probele de până acum au ieșit cu stafilococ meticilino rezistent.

Primele rezultate ale analizelor de la Maternitatea Giulești, transmise publicității în urmă cu câteva zile arată că a fost depistat stafilococ auriu pe scutecul unui copil internat într un salon de normoponderali, dar și s-au găsit și germeni mezofili și hemolitici într-un salon de leuze, arată Ministerul Sănătății.

„Direcția de Sănătate Publică București a anunțat Ministerul Sănătății că, în data de 28 noiembrie 2018, inspectorii sanitari au recoltat mai multe probe igienico - sanitare si exudate nazale din Spitalul Clinic de OG "Panait Sârbu". Astfel, au fost recoltate 40 de probe AMF (aeromicroflora), 5 probe de ape sterile, 20 teste de salubritate din mai multe săli de operație, saloane, secții ATI, blocuri operatorii, precum si 10 exudate nazale de la medici și asistente medicale, 10 teste igienico - sanitare de pe mâini tot de la medici și asistente medicale, 10 teste de sterilitate recoltate din diverse truse medicale”, informează Ministerul Sănătății, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, primele rezultate ale probelor lucrate în laboratorul DSPMB evidențiază prezența stafilococului auriu pe suprafața unui scutec al unui copil internat într un salon de normoponderali, precum și prezența germenilor mezofili și hemolitici într-un salon de leuze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.