Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

L. Orban: PNL trebuie să treacă printr-un purgatoriu

pnl_pdl

Ideea devine din ce în ce tot mai populară în rândul liberalilor, care susţin însă că democrat-liberalii mai trebuie să aştepte în purgatoriu înainte de a deveni frecventabili. Orban e de părere că nu doar foştii aliaţi portocalii au nevoie de o perioadă de purgatoriu. Şi PNL ar fi în aceeaşi situaţie.

Şi noi trebuie să trecem printr-un purgatoriu, pentru că şi noi am încercat să ne facem frate cu Dracul ca să trecem puntea. Din fericire, nu am apucat să ne facem fraţi şi nu ne-au crescut corniţe, dar tot trebuie să avem o perioadă. Dar şi PDL-ul trebuie să aibă un purgatoriu ceva mai lung decât noi, pentru că lumea va uita destul de greu faptul că au generat cea mai mare prăbuşire economică a României din ultimii 24 de ani şi, mai ales, va uita foarte greu aroganţa lor, stilul ăsta de a spune că albul e negru, tupeul nemărginit. Sigur că am remarcat faptul că au scăpat de câteva păcate, Elene, dar încă nu am convingerea că s-au lepădat de Satana”, a declarat Ludovic Orban, la Timişoara.

PDL-iştilor „încă le mai răsună în urechi internaţionala socialistă”

Orban a reafirmat faptul că o apropierea între PNL şi PDL trebuie să ducă la o fuziune, nu la o alianţă. Asta în ciuda faptului că democrat-liberali ar mai avea apucături... socialiste.

Nu poţi să faci abstracţie de Partidul Democrat. Eu sunt un om care nu-mi place să mint şi să spun slogane. Partidul Democrat are o mulţime de primari, de primari de municipiii. Este o structură politică care chiar dacă... ştiţi cum a fost când a ajuns Ataturk la putere în Turcia, le-a pus pe toate fetele să-şi dea jos năframa, regele Ungariei le-a zis «de mâine sunteţi catolici». La fel le-a zis şi Băsescu: «De mâine, din socialişti, deveniţi populari.» Sigur că mulţi dintre ei nu prea au legătură. Încă le mai răsună în urechi internaţionala socialistă, pe care au ascultat-o 14 ani de zile. Dar, mai devreme sau mai târziu, va trebui să existe o apropiere. Am convingerea că, dacă această apropiere se va realiza, nu mai trebuie făcute alianţe. Trebuie făcute fuziuni, pentru că s-a demonstrat că alianţele în România, din cauza orgoliilor, din cauza multor factori de dezunire, nu au rezistat”, spune deputatul PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.