Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

László Tőkés, victorie de etapă la ÎCCJ împotriva lui Iohannis: Procesul privind retragerea Ordinului 'Steaua României' se reia

Tokes

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis miercuri, 12 mai 2021, recursul declarat de Laszlo Tokes împotriva sentinţei Curţii de Apel Bucureşti în procesul în care fostul europarlamentar i-a dat în judecată pe preşedintele Klaus Iohannis şi pe fostul premier Dacian Cioloş pentru retragerea Ordinului "Steaua României". ÎCCJ a stabilit că procesul trebuie să se reia de la capăt la Curtea de Apel.

MINUTA:

"Respinge excepţia nulităţii recursului invocată pe cale de întâmpinare. Admite recursul declarat de Tokes Laszlo împotriva sentinţei civile nr. 3529 din 15 noiembrie 2016 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa atacată şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe. Definitivă. Soluţia va fi pusă la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. Pronunţată astăzi, 12 mai 2021."

În noiembrie 2016. Laszlo Tokes a pierdut, la Curtea de Apel Bucureşti, în noiembrie 2016 procesul în care i-a dat în judecată pe preşedintele Klaus Iohannis şi pe premierul Dacian Cioloş pentru retragerea Ordinului "Steaua României". Laszlo Tokes a cerut Curţii de Apel Bucureşti, în 21 aprilie 2016, anularea Decretului din 4 martie 2014, acuzându-l pe preşedintele Klaus Iohannis că a încălcat Constituţia prin semnarea decretului de retragere a distincţiei şi pe premierul Dacian Cioloş că a contrasemnat documentul.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, în 4 martie 2016, decretul privind retragerea Ordinului "Steaua României" europarlamentarului (la acea dată) Laszlo Tokes. Tokes a primit Ordinul Naţional "Steaua României", cea mai înaltă distincţie oferită de statul român, în grad de Cavaler, în decembrie 2009, la 20 de ani de la Revoluţie, printr-un decret al preşedintelui Traian Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.