Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La 120 de ani sau din viața de dincolo? Ambasada SUA în România stârnește glume cu un mesaj despre Putin

biden putin biden

Ambasada Statelor Unite la București stârnește glume pe Facebook, după un mesaj despre Vladimir Putin. Americanii lasă să se înțeleagă că fie se așteaptă ca liderul rus să trăiască până cel puțin la 120 de ani, fie se referă la un Putin aflat pe „lumea cealaltă”.

„Vladimir Putin spune că a fost o greșeală ca Uniunea Sovietică să invadeze Ungaria în 1956 și Cehoslovacia în 1968. Oare cum va evalua peste 50 de ani invazia Rusiei în Ucraina?”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Ambasadei, cu referire la o declarație făcută zilele trecute de Vladimir Putin.

Cum peste 50 de ani Vladimir Putin ar avea 120 de ani, glumele comentatorilor nu au întârziat să apară. Concluzia comentatorilor a fost una singură: „Din această intrebare noi înțelegem că americanii se așteaptă ca Putin să mai trăiască încă minim 50 de ani.”

Declarația lui Putin despre invaziile URSS

Liderul rus Vladimir Putin a declarat marţi că decizia Uniunii Sovietice de a trimite tancuri în Ungaria şi Cehoslovacia pentru a zdrobi protestele în masă în timpul Războiului Rece a fost o greşeală, relatează Reuters.

"A fost o greşeală", a admis Putin când a fost întrebat despre percepţia Rusiei ca putere colonială din cauza deciziei Moscovei de a trimite tancuri în Budapesta în 1956 şi în Praga în 1968.

"Nu este corect să faci ceva în politica externă care dăunează intereselor altor popoare", a declarat Putin, care în 2022 a trimis zeci de mii de soldaţi în Ucraina, declanşând cel mai mare război terestru din Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

Putin a completat însă că Statele Unite fac aceleaşi greşeli ca şi Uniunea Sovietică. El a spus că Washingtonul nu are "prieteni, ci doar interese".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.