Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La 30 de ani de la înființarea secției de rugby, CSS Tecuci a organizat un turneu de rugby pentru juniori

Tecuci turneu rugby juniori

CSS Tecuci a organizat un turneu amiabil de rugby pentru juniori, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la înființarea secției de rugby. În cadrul competiției, au concurat patru echipe: CSS Tecuci, Liceul de Transporturi Auto Galați, CSS Bârlad și LPS Focșani.

Secția de rugby a CSS Tecuci, antrenată de Genu Popa, este recunoscută la nivel național pentru performanțele sale și pentru faptul că a dat, de-a lungul timpului, mulți jucători la echipa națională, atât la seniori, cât și la juniori: Anton Pisaroglu, actualul vicepreședinte al Federației, Florin Bărdașu, Dorin Manole, Costel Vasilache, Alexandru Popa și mulți alții.

La evenimentul de la Tecuci au participat mai mulți invitați de seamă: Anton Pisaroglu, vicepreședintele Federației Române de Rugby, Florin Bărdașu, jucător în Echipa națională de rugby a României, și Dorian Secuianu, președintele Comitetului Moldova Sud din cadrul Federației Române de Rugby.

„Acțiunea organizată de CSS Tecuci cu prilejul celebrării a 30 de ani de la înființarea secției de rugby a fost un real succes. Federația Română de Rugby susține toate echipele de copii și de juniori din comitet, iar astfel de turnee îi ajută pe tinerii jucători să se pregătească pentru marile competiții. Pentru organizarea evenimentului de astăzi de la Tecuci au contribuit domnii antrenori Genu Popa și Ionel Popa și vicepreședintele Federației Române de Rugby, domnul Anton Pisaroglu, cărora le mulțumesc pentru implicare. Tinerii sportivi care au concurat au demonstrat că sunt foarte buni, că pot face performanță și sunt sigur că mulți dintre ei vor face parte din naționala de rugby României. În ceea ce privește planurile pentru viitor, am stabilit să mutăm centrul de pregătire de la Focșani la Galați, iar la Liceul de Transporturi Auto Traian Vuia din Galați s-a votat, chiar astăzi, pentru înființarea unei clase de rugby”, a declarat Dorian Secuianu, președintele Comitetului Moldova Sud.

„Am fost onorat de invitație și m-am bucurat să particip astăzi la competiția organizată de CSS Tecuci și să fiu alături de acești tineri, care fac deja performanță. De la CSS Tecuci au plecat jucători care au contribuit la victorii importante ale naționalei de rugby și care i-au reprezentat cu mândrie pe cei care le-au ghidat pașii la început de drum. Țin să îi menționez și eu pe oamenii importanți care mi-au marcat cariera ca sportiv și care mi-au creat drumul în rugby: Claudiu Mihăilă și Genu Popa”, a spus rugbistul Florin Bărdașu.

Alături de vicepreședintele FRR, Anton Pisaroglu, a fost prezent și fiul acestuia, Patrick Anton Pisaroglu, care în prezent joacă la ACS Șoimii București, însă astăzi a îmbrăcat tricoul celor de la CSS Tecuci. „M-am bucurat să particip la acest turneu și să văd că sunt atâția adolescenți care practică rugby-ul aici, la Tecuci, sub îndrumarea domnilor antrenori Genu Popa și Ionel Popa. Mi-am făcut mulți prieteni astăzi și sper să mă reîntorc și să mai joc alături de ei. Am purtat cu mândrie tricoul CSS Tecuci, pentru că tata, și el jucător de rugby, a plecat de aici, din Tecuci, așa că a fost într-adevăr un moment special pentru mine să joc pentru echipa pentru care a jucat și el”, a declarat Patrick Anton Pisaroglu.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.