Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La 53 de ani, regele Filip al Spaniei a mers pentru prima oară cu autobuzul

felipe

Regii Spaniei, Felipe al VI-lea şi dona Letizia, au fost protagoniştii unor imagini neobişnuite când au urcat luni dimineaţă într-un autobuz din Madrid şi au parcurs o parte din traseu alături de alţi călători, cu care au vorbit şi şi-au făcut poze, relatează EFE.

Spre suprinderea călătorilor, don Felipe şi dona Letizia au urcat într-o staţie din centrul Madridului pentru a merge la un eveniment oficial, însoţiţi şi de alte oficialităţi. "Bună ziua", l-a salutat la urcare regele pe şoferul autobuzului, sută la sută electric, care la primele ore ale zilei este gratuit.

Şeful statului, care obişnuieşte să se deplaseze cu maşina sau cu avionul oficial, a mărturisit că este pentru prima dată când urcă într-un autobuz urban, în timp ce dona Letizia a rememorat vremurile când era studentă la Madrid şi când se deplasa cu mijloacele de transport în comun.

La capătul traseului, călătorii au coborât, însă regii şi-au continuat drumul până la unul dintre sediile companiei municipale de transport EMT (Empresa Municipal de Transportes de Madrid) unde au participat la sărbătorirea a 75 de ani de la înfiinţarea acestei companii de stat.

În călătoria lor cu autobuzul electric, regii au fost însoţiţi de primarul Madridului, Jose Luis Mariínez-Almeida, şi de titulara Transporturilor, Raquel Sánchez.

"Oamenii erau total surprinşi de prezenţa regilor însă apoi se relaxau şi începeau să discute cu ei şi să-şi facă poze", a declarat presei primarul capitalei Martinez-Almeida. Pe durata traseului, primarul i-a informat pe regi că flota este formată din peste 2.000 de vehicule electrice. "2.096, mai exact", a precizat don Felipe.

Poza de grup cu angajaţii companiei, care i-au ovaţionat pe regele Felipe şi pe soţia sa Letizia, a fost cireaşa de pe tort a vizitei regale.

Vizita intervine după ce în 2018 regele Felipe al VI-lea a parcurs cu metroul o porţiune din traseu la Madrid, pentru a marca o sută de ani de când operează acest mijloc de transport subteran.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.