Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La 6 luni după un summit istoric, se încing spiritele: Coreea de Nord avertizează că sancţiunile SUA reprezintă o 'provocare deliberată'

Daily Star
trump kim jung un

Coreea de Nord a avertizat că noile sancţiuni SUA împotriva unor persoane importante ale regimului reprezintă o „provocare deliberată” care ar putea afecta eforturile de dezarmare nucleară, la şase luni după discuţiile istorice între liderul nord-coreean Kim Jong-un şi preşedintele american, Donald Trump, scrie The Guardian, conform news.ro.

Într-un comunicat publicat de agenţia de stat KCNA, Nordul l-a lăudat pe Trump pentru „dorinţa” sa de a îmbunătăţi relaţiile cu Phenianul, dar a precizat că decizia Trezoreriei SUA de a impune sancţiuni împotriva a trei oficiali nord-coreeni privind potenţiale încălcări ale drepturilor omului ar putea „bloca drumul către dezarmare nucleară în peninsula nord-coreeană”.

„Am propus o abordare pas cu pas privind îmbunătăţirea relaţiilor Coreea de Nord-SUA, prin rezolvarea fiecărei probleme în parte, acordând prioritate creşterii încrederii”, se arată în comunicat.

Reacție la MIȘTO din PSD după demisia lui Octavian Petric: Nu prea știu câtă lume știe cine este

În comunicat, care este atribuit directorului Institutului pentru Studii Americane din Ministerul de Externe al Coreei de Nord, este precizat că oficialii americani, inclusiv cei din Departamentul de Stat, „sunt hotărâţi să aducă relaţiile SUA-Coreea de Nord în stadiul de anul trecut care a fost marcat de schimb de focuri”, o referire laă lansările de rachete balistice şi un test nuclear efectuat de Coreea de Nord.

Nordul susţine că Washingtonul consideră „o eroare gravă” ideea SUA că Phenianul va abandona programul nuclear din cauza presiunii economice. Mai degrabă, noile sancţiuni „ar putea bloca pentru totdeauna drumul către dezarmarea nucleară a peninsulei coreene”.

CTP face zob declarațiile lui Liviu Dragnea: 'Ăsta e discurs de jupân de bandă, nu mai e un partid'

Discuţiile dintre Phenian şi Washington au adus puţine progrese de când Trump şi Kim au ajuns la un acord verbal prin care liderul nord-coreean a promis să lucreze către dezarmarea nucleară a peninsulei coreene.

Cele două părţi încă nu au reprogramat discuţii de lucru între secretarul de stat american, Mike Pompeo şi omologul său nord-coreean, Kim Yong-chol, care ar fi trebuit să aibă loc la New York la începutul lui noiembrie.

Printre cei trei oficiali vizaţi de noile sancţiuni se află şi Choe Ryong-hae, un apropiat al lui Kim.

Stephen Biegun, reprezentantul special al SUA privind Coreea de Nord, va călători la Seul în această săptămână pentru discuţii cu oficialii sud-coreeni care au ca scop salvarea negocierilor cu Phenianul, conform agenţiei Kyodo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.