Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La alegerile de anul acesta locul 3 e mai important ca niciodată

revista presei

Evenimentul Zilei:

Anul acesta locul trei e mai important ca niciodată. Pentru că:  Un Călin Popescu Tăriceanu ar da voturile lui Victor Ponta. Pentru Călin Popescu Tăriceanu personal, calificarea pe locul trei ar însemna biletul pentru un minim viitor politic. Fără locul trei, Călin Popescu Tăriceanu dispare cu partidul lui cu tot. Pentru Monica Macovei locul al treilea ar însemna imboldul crucial de a răspunde afirmativ intelectualilor lui Băsescu, strînși acum în jurul unei noi cloști, de a face un partid după scrutin. Oricît ar părea de ciudat, singura pentru care locul trei nu e o chestiune de viață și de moarte e Elena Udrea. Traian Băsescu a trimis-o în campanie nu de dragul ei, ci de dragul lui. Prin Elena Udrea, cei interesați au aflat că el, Traian Băsescu, intenționează să se înscrie în PMP și să facă din acesta un partid cîștigător al scrutinului din 2016. Indiferent de rezultatul obținut de Elena Udrea, după 21 decembrie 2014, Traian Băsescu trebuie s-o ia de la zero cu PMP.

Digi24:

Cristian Preda a spus  că el și Elena Băsescu sunt singurii din PMP care s-au opus ca Elena Udrea să candideze la alegerile prezidenţiale. În plus, europarlamentarul PMP a afirmat că președintele Traian Băsescu este „tras în această afacere” de prezidențiabilul PMP: „Cu Elena Udrea sunt într-o situație specială, că sunt singurul din PMP, alături de Elena Băsescu, ea a mai strâmbat din nas, care am spus că nu trebuie să intre în această campanie. Și am spus-o din diferite motive, unii dintre colegii mei le știu, am fost făcut dușman al partidului, dar am spus: Nu trebuie să folosim această campanie electorală pentru a construi o platoșă, pentru a construi apărări, în fața acuzațiilor publice”.  „Eu îi cer Elenei Udrea, nu cum zicea că îi cer unii să iasă din competiție, îi cer să rămână în competiție. A spus, intră în competiție în fața PMP-ului și a cerut sprijinul în fața tuturor pentru că intră în turul doi. Eu am fost singurul care am emis o mică rezervă. M-au făcut în toate felurile. Eu aștept duminică seara, să văd, intră în turul doi? Elena, mamă, mergi înainte, du-te să arăți PMP-ului că intri în turul doi. Regret că l-a tras pe președintele Băsescu în această afacere. În această poveste este tras fără voia lui Traian Băsescu și e manipulată informația pe care Băsescu a dat-o - aștept să iasă dosarul EADS - pentru a ni se umfla gogoașa asta cu serviciile secrete”, a mai spus europarlamentarul PMP.

Ziarul Financiar:

Perspectiva terminării programului de achiziţii de active derulat de Rezerva Federală americană (Fed) – unul dintre cele mai radicale şi mai lungi experimente de politică monetară din istoria modernă –, readusă în atenţie de şedinţa încheiată aseară a Fed, a adus sub lupa comentatorilor rezultatele măsurilor neortodoxe de stimulare a creşterii economice şi a pieţelor. Atenţia este mare mai ales acum când de astfel de acţiuni neconvenţionale se pregăteşte şi Banca Centrală Europeană. Este evident că economia americană şi-a revenit mai rapid din criza mondială decât cele ale majorităţii statelor europene. PIB-ul SUA a crescut cu 2,2% anul trecut, pe când cel al zonei euro a scăzut cu -0,4%. De asemenea, şomajul s-a redus, populaţia a reînceput să cumpere maşini şi locuinţe, companiile se finanţează ieftin, iar bursele de pe Wall Street au atins maxime istorice. Criticii spun însă că aceste „performanţe“ nu sunt evoluţii naturale şi sănătoase care să reflecte starea economiei şi că aici s-a ajuns din cauza „dopajului“ cu credit ieftin.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.