Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump spune că 'probabil nu' se va vedea cu Putin la aniversarea celor 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial

Vladimir Putin Donald Trump

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat luni că "probabil nu" se va întâlni cu omologul său rus, Vladimir Putin, la Paris, cu ocazia manifestărilor organizate pentru a marca împlinirea a o sută de ani de la încheierea Primului Război Mondial, relatează AFP, informează Agerpres.

"Nu sunt sigur că ne vom întâlni la Paris, probabil nu", a declarat Donald Trump la baza militară Andrews, în apropiere de Washington, înainte de a pleca spre Ohio pentru primul din cele trei mitinguri de campanie ale zilei.

"Încă nu am organizat nimic. Nu ştim dacă va fi locul potrivit. Voi fi la Paris pentru alte motive", a adăugat el, precizând că se va întâlni cu Vladimir Putin la summitul G20 de la sfârşitul lui noiembrie, în Argentina.

"Ar fi un lucru bun să ne înţelegem bine cu Rusia, China şi toţi ceilalţi, aşa cum spun de mult timp. Vom avea numeroase întâlniri", a mai declarat preşedintele american.

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, John Bolton, a lăsat să se înţeleagă, la 23 octombrie, cu ocazia primirii de către Vladimir Putin la Moscova, că Donald Trump ar dori să îl întâlnească în capitala Franţei.

"Preşedintele Trump va fi foarte bucuros să vă întâlnească la Paris, cu prilejul comemorării a 100 de ani de la semnarea Armistiţiului', a spus Bolton la începutul întrevederii sale cu Vladimir Putin.

'Ar fi util să continuăm un dialog direct cu preşedintele Statelor Unite (...) De exemplu, la Paris, dacă partea americană este interesată de aceste contacte', a răspuns Putin.

Peste 60 de şefi de stat şi de guvern sunt aşteptaţi la Paris pentru a lua parte la ceremoniile organizate la împlinirea a o sută de ani de la încheierea Primului Război Mondial, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.