Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La asta nu te-ai fi gândit niciodată: Cât costă să îţi înscenezi propria moarte şi în ce ţară se poate face asta

socant, soc

La un asemenea lucru nu te-ai fi gândit niciodată. Acum s-a aflat cât costă să îţi inscenezi propria moarte, dar şi în ce ţară se poate întâmpla acest lucru. Mai mult, acesta este o afacere în expansiune în Filipine, anunţă mediafax.

Pentru aproximativ 400 de euro, oricine este interesat poate cumpăra „un kit de deces” care conţine documente care dovedesc că a murit. Însă pentru asta este nevoie de un cadavru. Clienţii, de la bancheri disperaţi care încearcă să scape de datorii până la soţi care vor să-şi părăsească familiile, cumpără un cadavru nerevendicat de la una din numeroasele morgi din Filipine, iar odată rezolvată această problemă scenariul poate fi dus până la capăt, scrie The Telegraph.

Citeşte şi: Situaţie explozivă în Ministerul de Interne: Scandal între subordonaţii lui Carmen Dan

Elizabeth Greenwood este o turistă care „a murit” în Filipine în 2013. Mulţi oameni au asistat la accidentul pe care l-a avut cu maşina sa închiriată pe un drum foarte aglomerat din Manila. La sosirea ambulanţelor, medicii au declarat-o moartă. Cel puţin asta scrie pe certificatul său de deces.

Citește și: De unde atâția bani?! Averea URIAȘĂ a lui Liviu Tit Brăiloiu, parlamentarul PSD care a înjurat-o pe senatoarea USR, Florina Presada

În realitate însă, Elizabeth Greenwood trăieşte şi lucrează ca jurnalist în New York. Ea este autoarea cărţii „Jocul cu moartea: o călătorie prin lumea fraudei cu moartea”. Ideea i-a venit după ce un prieten a făcut o glumă în acest sens. „Am început să caut pe internet şi am descoprit că este o adevărată industrie, foarte mulţi experţi şi consultanţi fiind gata să te ajute şi să-ţi garanteze o rată ridicată de succes a operaţiunii”, a declarat jurnalista.

Citește și: Pe banii noștri! Fostul soț al Olguței Vasilescu face încă o numire controversată la ASF

Cum a ajuns în Filipine? Totul a început de la un articol din Wall Street Journal, din 1986, în care un reprezentant al unei case de asigurări spunea că „într-o ţară din Asia de Sud-Est, există o morgă privată care preia cadavre nerevendicate, le îngheaţă şi le vinde pentru asigurare”. „Am găsit acest lucru cu totul interesant, bizar şi macabru”, a explicat ea. Elizabeth Greenwood povesteşte că un „kit de deces” costă între 30 şi 400 de euro, însă clienţii sunt dispuşi să scoată din buzunar şi 20.000 de euro pentru a-şi construi o nouă identitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.