Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La birou. Gustări care te ajută să mănânci mai puțin

gustare birou

POPCORN

La prima vedere nu par cine stie ce, dar aceste "floricele" sunt o sursa excelenta de fibre, facandu-te sa te simti "plina" pentru mult timp. Si cum popcornul este sarac in calorii, poti sa mananci cat vrei fara sa te simti vinovata (desigur, trebuie sa fie popcorn simplu, fara cine stie ce arome sau condimente). Studiile recente au scos la iveala faptul ca ”floricelele” contin mai multi antioxidanti decat fructele si legumele.
MIGDALE

Sunt o sursa buna de proteine, fibre si grasimi sanatoase, toate acestea incetinind digestia, ceea ce inseamna ca va dura mai mult pana iti va fi foame din nou. Nici macar nu trebuie sa-ti faci griji pentru silueta (cam 14 bucati abia insumeaza 100 de calorii). Migdalele sunt fructele in coaja lemnoasa cu cea mai mare cantitate de calciu, devenind astfel ideale pentru persoanele vegetariene care nu consuma produse lactate. Calciul, magneziul, cuprul si fosforul din migdale ajuta la mentinerea sanatatii oaselor si dintilor, iar fenilalanina este o alta substanta chimica ce poate impiedica declinul cognitiv cu pana la 40%. De asemenea, toate mineralele continute in migdale contribuie la cresterea nivelului de energie, ajutandu-va sa faceti fata cu brio unei zile stresante la serviciu.
CIOCOLATA NEAGRA

Cercetarile arata ca doar cateva patratele te ajuta sa nu mai poftesti la alimente foarte dulci sau, dimpotriva, sarate. In plus, ciocolata ajuta la eliberarea de endorfine, asa ca vei fi suficient de bine dispusa ca sa nu-ti mai ineci amarul intr-un tort de ciocolata.
HUMUS

Humusul e bogat in proteine si fibre, ambele tinand foamea la distanta. Atunci cand vrei sa mananci mai putin la o masa, incepe cu doua lingurite de humus si o felie de paine integrala, ca sa maresti si mai mult aportul de fibre.
SUPA DE LEGUME

O singura portie te va satura din doua motive: legumele contin multe fibre si stii deja ca acestea dau senzatia de satietate + supa de legume are un continut mare de apa, deci va ocupa mult loc in stomac, astfel ca nu vei mai simti nevoia de o gustarica "vinovata".
IAURT GRECESC SARAC IN GRASIMI

Proteinele stau mai mult timp in stomac, iar iaurtul grecesc contine o cantitate dubla fata de iaurtul obisnuit. In plus, acest tip de iaurt este si o sursa buna de calciu, necesar tuturor persoanelor. Calciul este unul dintre cele mai abundente minerale din organism, iar consumul lui este esential pentru mentinerea sanatatii oaselor. Continutul in calciu poate varia printre marcile de iaurt grecesc, asa ca cel mai bine este sa citesti eticheta inainte pentru a te informa asupra valorii.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.