Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La ce concluzii au ajuns liderii după summitul G7

facebook.com
Trump Merkel

După summitul G7 de la Biarritz, Reuters consemnează principalele declaraţii ale liderilor participanţi.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, despre Iran: "Două lucruri sunt foarte importante pentru noi: Iranul nu trebuie să aibă niciodată arme nucleare, iar această situaţie nu trebuie să ameninţe niciodată stabilitatea regională".

Citește și: Traian Băsescu, semnal pentru Rareș Bogdan și PNL: ‘Afară PSD!’

"Nimic nu e încă stabilit şi lucrurile sunt încă fragile, dar discuţiile tehnice au început cu unele progrese reale". "Ce i-am spus lui Zarif (n. red. - ministrul iranian de externe Mohamad Zarif) şi ce i-am spus prin telefon preşedintelui Rouhani este că, dacă acceptă o întâlnire cu preşedintele Trump, sunt convins că se poate ajunge la un acord".

"Ceea ce sper este că în următoarele săptămâni, pe baza acestor discuţii, putem reuşi să punem în practică un summit între preşedintele Rouhani şi preşedintele Trump", informează agerpres.ro.

Citește și: Traian Berbeceanu dă cărțile pe față: ‘Măi copii, lăsați feișănu că bătaia doare’

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump: "Este un G7 într-adevăr de succes. A fost o unitate teribilă, o unitate grozavă".

Despre China: "Cred că ei doresc foarte tare un acord. Cred că asta a ieşit în evidenţă azi-noapte". "China a primit o mare lovitură în ultimele luni. Trei milioane de locuri de muncă. În curând vor fi mai mult de trei milioane de locuri de muncă. Lanţul lor se rupe cum nu s-a mai văzut. Odată ce se întâmplă asta, este foarte greu de reparat. Cred că ei vor foarte mult să ajungem la o înţelegere".

Citește și: Și-a făcut harakiri! Demisie din Guvernul Dăncilă

Despre Iran: "Trebuie să fie jucători buni, dacă mă înţelegeţi. Nu pot face ce ziceau că vor face, fiindcă dacă fac asta se vor confrunta cu o forţă într-adevăr foarte violentă. De aceea, cred că vor fi cuminţi".

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, despre Iran: "Ceea ce ne uneşte şi este un mare pas înainte nu este doar dorinţa ca Iranul să nu aibă arme nucleare, ci şi dorinţa de a găsi o soluţie pentru asta prin mijloace politice".

Citește și: Traian Băsescu, semnal pentru Rareș Bogdan și PNL: ‘Afară PSD!’

Despre Brexit, şefa guvernului de la Berlin a spus: "Europa este în foarte mare măsură unită în reprezentarea ei aici (...), vom avea ceva de lucru în toamnă, pentru ieşirea Regatului Unit (din UE). Deci ne aşteaptă câteva săptămâni încărcate".

Despre discuţiile cu Trump: "Mi-am reînnoit propunerea ca firmele americane - firmele mici şi mijlocii - să poată veni în Germania la o conferinţă, pentru a putea prezenta mai bine americanilor piaţa germană (...) Ideea a fost primită aprobator".

Citește și: Traian Berbeceanu dă cărțile pe față: ‘Măi copii, lăsați feișănu că bătaia doare’

Liderii celor şapte ţări dezvoltate din G7 - Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit şi SUA - urmează să se întâlnească din nou anul viitor, în Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.