Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La ce facturi să ne așteptăm în această iarnă? Anunțul făcut de Adrian Câciu

Adrian Câciu, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, vine cu vești bune pentru români. Acesta susține că facturile vor fi mai ieftine în această iarnă la energie și gaze. Adrian Câciu a promis că TVA-ul nu va crește și va rămâne de 19% și în anul care urmează.

„A fost o discuție, care a durat 10 minute. Aceasta a fost o sugestie de TVA majorat. S-a pus problema creșterii cu un punct sau două procentuale a TVA-ului. Ceea ce am prezentat noi a fost modelul anului 2010.

Un TVA majorat duce la o inflație mai mare. De-abia reușim să temperăm inflația. Nu facem altceva decât să rezolvăm o problemă creând o altă problemă.

Credem că o să avem încasări mai mari la bugetul de stat, dar, practic, majorăm inflația și scădem consumul. Am dat exemplul din 2010, când TVA-ul s-a majorat de la 19% la 24%. Efectul a fost dublarea inflației. Efectul a fost contracția economică.

Nu va crește TVA-ul. Nu este o măsură cară să ne ajute. E adevărat că alte state au un TVA mai mare, dar sunt destule excepții fiscale unde se poate discuta.

TVA rămâne de 19% în 2024”, a explicat ministrul la Digi24.

Adrian Câciu a explicat, totodată, că plafonarea prețurilor va rămâne în vigoare până în anul 2025.

„La prețul plafonat ordonanța prevede că prețurile rămân plafonate până în martie 2025. Pe lângă prețul plafonat noi avem o serie de scheme de sprijin pentru consumatorii casnici, aceste vouchere de energie, și vom avea o evaluare în martie 2024, cel mai devreme, împreună cu ministrul Muncii, deoarece contează mult cât a scăzut inflația”, a spus Câciu.

Mai mult decât atât, ministrul a promis că, în această iarnă facturile nu vor crește. Dimpotrivă, vor fi mai ieftine în comparație cu anul trecut, și asta deoarece și prețurile sunt mai mici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.