Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La foc automat! ANM a emis trei avertizări cod galben de ploi, ninsori și vânt puternic

facebook.com
meteo alert

ANM a emis duminică dimineață trei avertizări cod galben de ploi, ninsori și vânt puternic.

Un cod galben a fost emis pentru intervalul 20 noiembrie, ora 10 – 21 noiembrie, ora 10, perioadă în care va ploua însemnat cantitativ în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zonele montane aferente, până la altitudini de 1700 m. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp și pe arii restrânse 50 l/mp. Temporar va ploua și în restul regiunilor, pe arii restrânse se vor acumula cantități de apă de 15...20 l/mp, iar în Dobrogea și Bărăgan vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie.

Un al doilea cod galben, pentru 21 noiembrie, ora 5 – 21 noiembrie, ora 18, vizează ninsori moderate cantitativ. Local la altitudini în general de peste 1500 m în Carpații Meridionali, precum și în Carpații Orientali și în jumătatea nordică a Moldovei va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri în jurul a 10 cm. În zona deluroasă și montană a Moldovei, precum și în Carpații de Curbură trecător vor fi și precipitații mixte și izolat se va depune polei.

Al treilea cod galben, pentru perioada 21 noiembrie, ora 5 – 21 noiembrie, ora 18, priveștte intensificări ale vântului în sudul Olteniei și în Dobrogea, unde vor fi rafale de 55...60 km/h și izolat de peste 70 km/h în zona costieră. Local și temporar vor mai fi intensificări ale vântului și în Muntenia și Moldova, cu viteze în general de 45...55 km/h. În zona municipiului București temporar va ploua, mai ales sub formă de aversă și vor fi posibile descărcări electrice. Cantitățile de apă acumulate vor fi în medie de 20...30 l/mp. Vântul va sufla în general moderat (viteze de până la 40...45 km/h). Temperatura maximă va fi de 11…13 grade, iar cea minimă de 5...7 grade.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.