Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'La Gomera' merge la Festival de Cannes. Corneliu Porumboiu a fost inclus în competiția oficială!

cinemablend.com
festival cannes

Regizorul Corneliu Porumboiu a fost inclus în competiție la Festivalul de Film de la Cannes cu "La Gomera", au anunțat organizatorii evenimentului joi, potrivit Mediafax.

Filmul spune povestea lui Cristi, un ofițer de poliție care ajunge în insula La Gomera, în Spania, pentru a învăța limbajul "el silbo", o formă de comunicare prin fluierat, specifică zonei. Misiunea lui este de a-l elibera pe Zsolt, un afacerist controversat aflat în arest în București.

"Gomera" îi are în distribuție pe Vlad Ivanov, în rol principal, Catrinel Menghia (Marlon), Rodica Lazăr și Sabin Tambrea.

Filmările au avut loc anul trecut în București și pe insula La Gomera din Spania.

Filmul, scris și regizat de Corneliu Porumboiu, are imaginea semnată de Tudor Mircea, scenografia este realizată de Simona Pădurețu, designer de costume este Dana Păpăruz, iar Arantxa Etcheverria Porumboiu este responsabilă de direcția artistică.

"Filmul se concentrează pe o posibilă folosire a limbajului ancestral el silbo într-o lume în care comunicarea a devenit din ce în ce mai controlată, cu un conflict direct între verbal și non-verbal", declara Corneliu Porumboiu, într-un comunicat.

Citește și: Tabloul 'Landscape', de Adrian Ghenie, a fost adjudecat la preţul de 85.000 de euro

"În urmă cu câțiva ani, am urmărit un documentar despre el silbo. Acest limbaj fascinant, aflat pe cale de dispariție, redescoperit și folosit din nou pe insula La Gomera, m-a inspirat și motivat să scriu această poveste", adaugă regizorul.

"Gomera" este o producție 42 KM FILM, în coproducție cu Les Films du Worso (Franța), Komplizen Film (Germania) și Arte Grand Accord. Producător este Marcela Ursu, iar producător executiv, Patricia Poienaru. Coproducători sunt Sylvie Pialat, Benoît Quainon, Janine Jackowski, Jonas Dornbach și Maren Ade. Agentul internațional de vânzari este MK2 Films.

Lungmetrajul este realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Eurimages.

În 2006, Corneliu Porumboiu obținea premiul pentru debut Camera d'Or la Festivalul de Film de la Cannes, pentru "A fost sau n-a fost?", o comedie despre cum a fost trăită revoluția din 1989 într-un oraș de provincie. În 2009 era, de asemenea, premiat la Cannes cu trofeul FIPRESCI și cel al juriului secțiunii Un Certain Regard, pentru filmul "Polițist adjectiv".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.