Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La începutul școlii, părinții vor primi un chestionar: cele două întrebări la care vor trebui să răspundă

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală elevi

Începând cu data de 13 septembrie, părinții vor primi un formular prin care vor fi întrebați dacă copiii lor sunt vaccinați, iar ulterior va exista o întrebare pentru a afla intenția de vaccinare. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat că acest demers este unul menit să aducă clarificări în ceea ce privește intenția de vaccinare.

Sorin Cîmpeanu a dezvăluit cele două întrebări la care vor răspunde părinții: "copilul este vaccinat sau nu?" și "în cazul în care nu este vaccinat, aș fi de acord sau nu pentru a fi vaccinat?".

Ministrul Educației a declarat, pentru Digi24, că el nu vede niciun motiv pentru care părinții n-ar dori să răspundă la cele două întrebări și a precizat că nu va exista nicio sancțiune pentru cei care nu o vor face.

"Dacă aș fi părinte nu știu de ce n-aș dori să răspund la întrebarea și mai apoi la întrebarea <în cazul în care nu este vaccinat, aș fi de acord sau nu pentru a fi vaccinat?>.

Dacă mă întrebați, pot să vă răspund foarte concret și la obiect: nu există sancțiuni pentru părinții care nu răspund, dar îmi place să cred că vor fi foarte puțini aceia care nu vor răspunde.

Repet, e dreptul lor să decidă cu da sau cu nu, dar să știm și noi care este dorința de vaccinare", a declarat Sorin Cîmpeanu.

El a precizat că scopul acestui demers este ca pentru acei părinți care vor decide că sunt de acord cu vaccinarea, să se poată organiza echipe mobile în acele școli.

"Pe de altă parte, vă mai spun încă ceva… am așa un puseu de sinceritate… să vedem și noi cum stăm ca să ne eliminăm orice iluzie.

Riscul este să răspundă foarte mulți părinți cu nu, dar atunci măcar știm și noi că, în cea mai mare parte, nu suntem de acord cu vaccinarea, dar în același timp vrem ca școlile să fie un mediu sigur", a mai spus ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.