Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La Koln și Berlin au fost descoperite două bombe din Al Doilea Război Mondial

agerpres
politisti Germania

O bombă din Al Doilea Război Mondial a fost dezamorsată marţi în centrul oraşului Koln, iar alta a fost descoperită în centrul Berlinului, relatează AFP, potrivit Agerpres.

O parte a centrului oraşului Koln (vestul Germaniei) a fost evacuată marţi ca urmare a descoperirii bombei de origine americană şi cântărind 500 de kilograme, găsită de mai mulţi muncitori pe un şantier. Aceasta a fost dezamorsată înainte de prânz.

În acelaşi timp, poliţia din Berlin a anunţat descoperirea în apropierea Primăriei, în centrul capitalei, a unei bombe neexplodate din ultimul război. Dispozitivul de 250 kg, descoperit în timpul unor lucrări de construcţie, urma să fie dezamorsat ulterior în cursul zilei.

Citește și: Numire controversată făcută de Marcel Vela! Noul șef de la ‘Doi și-un sfert’, Securitatea și lumea penalilor

Descoperirea unor bombe datând din ultimele luni ale celui de-Al Doilea Război Mondial este un lucru aproape obişnuit în Germania, deseori autorităţile recurgând la evacuări din motive de siguranţă. Precedentul caz datează din 12 ianuarie la Dortmund, în vest, unde aproximativ 14.000 de oameni au trebuit să-şi părăsească locuinţele.

În 2017, au fost evacuate 65.000 de persoane în timpul celei mai importante operaţiuni de acest tip din perioada postbelică, o bombă britanică de 1,4 tone fiind descoperită la Frankfurt.

În luna septembrie, o încărcătură explozivă de 250 kg a fost dezamorsată la Hanovra, ceea ce a necesitat evacuarea a aproximativ 15.000 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.