Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

`La La Land`, marele câştigător al Globurilor de Aur

film

"La La Land" a plecat dansând duminică de la Globurile de Aur cu toate cele şapte premii pentru care primise nominalizări, după o ceremonie marcată de surprize şi de un discurs foarte acid al lui Meryl Streep la adresa preşedintelui ales al SUA, Donald Trump, relatează Reuters. 

"La La Land", un musical romantic despre o actriţă care încearcă să facă carieră şi un pianist de jazz care se luptă să reuşească la Hollywood, a plecat cu Globuri de Aur pentru interpretare pentru starurile Ryan Gosling şi Emma Stone, cu premiile pentru scenariu şi regie obţinute de Damien Chazelle, dar şi cu premii pentru coloana sonoră şi cel mai bun cântec original. 

"Acesta este un film pentru visători şi cred că speranţa şi creativitatea sunt cele mai importante lucruri din lume", a spus Emma Stone după decernarea premiului. 

Filmul "Moonlight" a primit Globul de Aur pentru cel mai bun film din categoria dramă, în timp ce Casey Affleck, starul din "Manchester by the sea", a primit premiul pentru cel mai bun rol masculin la această categorie. 

Premiile obţinute de la Asociaţia presei străine de la Hollywood întăresc statutul de principali candidaţi al producţiilor "La La Land" şi "Moonlight" pentru premiile Oscar, care vor fi decernate în luna februarie. 

Isabelle Huppert a primit Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă într-un film dramatic pentru rolul din thrillerul psihologic francez "Elle", răpindu-i premiul lui Natalie Portman, considerată de mulţi favorită pentru rolul din "Jackie". 

Prezentator pentru prima dată al Globurilor de Aur, Jimmy Fallon a deschis ceremonia afirmând că acesta este "unul dintre puţinele locuri rămase în care America încă onorează votul popular". 

Donald Trump îşi va începe mandatul la Casa Albă la 20 ianuarie, după ce a câştigat alegerile din SUA datorită sistemului cu electori, deşi a pierdut votul popular în faţa lui Hillary Clinton. 

Momentul cel mai dramatic al serii a venit de la Meryl Streep, cea mai admirată actriţă a generaţiei sale, cu prilejul discursului susţinut după primirea unui Glob de Aur pentru întreaga carieră. 

Deşi câştigătoarea a trei premii Oscar nu a menţionat numele lui Trump, ea a afirmat că interpretarea cea mai dureroasă din 2016 a venit când "persoana care vrea să stea pe cel mai respectat loc din ţară noastră a imitat un reporter cu dizabilităţi". 

"Mi s-a rupt inima când am văzut acest lucru şi încă nu pot să-mi scot acest lucru din cap pentru că nu a fost într-un film. A fost în viaţa reală", a spus Meryl Streep. 

"Acest instinct de a umili, când se manifestă la cineva din platforma publică... acordă într-un fel permisiune" celorlalţi să se comporte la fel, a spus actriţa în discursul de acceptare a distincţiei Cecil B DeMille Lifetime Achievement Award. 

"Lipsa de respect atrage lipsă de respect, violenţa incită la violenţă. Când cei puternicei îşi folosesc poziţia pentru a-i intimida pe alţii, pierdem cu toţii", a mai spus ea. 

Producţia "The Crown", despre anii de început ai reginei Elisabeta a II-a, a câştigat la categoria cel mai bun serial dramatic în dauna competitoarelor "Game of Thrones" şi "Westworld". 

"Atlanta" a câştigat la rândul ei premiul pentru cel mai bun serial de comedie sau musical şi i-a adus starului şi creatorului său, Donald Glover, şi un premiu pentru cel mai bun actor într-un serial de comedie sau musical.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.