Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La liber cu armele in biserici

pistol

Legea va intra în vigoare la întâi iulie, când orice persoană cu un permis de port-armă va avea acces în numeroase instituţii cu arme de foc asupra sa.

Decizia, considerată cea mai permisivă lege a armelor din istoria statului Georgia, a fost sărbătorită de susţinătorii guvernatorului ca o victorie a celui de-al Doilea Amendament, dar aspru comentată de critici. „Noi, rezidenţii din Georgia, sprijinim dreptul individului de a se autoapăra", a declarat Nathan Deal pentru publicaţia Times.

Legea le va permite persoanelor cu permis de port-armă să meargă înarmaţi în incinta bisericilor, barurilor, spitalelor, aeroporturilor sau clădirilor guvernamentale. În cazul ultimelor două, purtătorii de arme sunt nevoiţi să renunţe la ele după punctele de control.

În timp ce unii consideră că legea va oferi cetăţenilor mai multă protecţie în mai multe zone, alţii sunt de părerea că nu va face decât să sporească numărul atacurilor şi victimelor. Pastorii bisericilor din Georgia nu sunt de acord cu legea semnată de guvernatorul Deal, argumentânt că ea contrazice ideea conform căreia indivizii trebuie să convieţuiască în pace şi înţelegere. Nici patronii de baruri nu sunt foarte încântaţi, declarând că spiritele se încing în special după ce se consumă alcool.

De la începutul anului, şase state americane şi-au înăsprit legile în ceea ce priveşte permisul de port-armă, în timp ce alte şase state, printre care şi Georgia, au adoptat legi mult mai permisive. Datele au fost furnizate de Centrul de Prevenire a Violenţelor Armate din San Francisco.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.