Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La loc comanda! Legea prin care românii puteau intra doar cu buletinul în Moldova, neconstituțională

romania-moldova

Curtea Constituțională de la Chișinău a stabilit că decizia guvernului Chiril Gaburici prin care cetățenii Uniunii Europene, inclusiv românii, puteau intra în Republica Moldova doar în baza buletinului de identitate este neconstituțională.

Hotărârea a fost declarată neconstituțională pentru că, din momentul comunicării demisiei premierului Gaburici, guvernul îndeplinește doar funcții de administrare a treburilor publice până la depunerea jurământului de către membrii noului guvern.

Chiril Gaburici și-a dat demisia pe 12 iunie, dar pe 16 a decis convocarea unei ședințe a guvernului cu o agendă de peste 50 de proiecte de hotărâri. Toate cele care depășesc ”funcțiile de administrare a treburilor publice” au fost declarate neconstituționale, informează Curtea Constituțională într-un comunicat.

După ce a fost anunțată adoptarea acestei măsuri de către guvernul de la Chișinău, Ministerul român de Externe a emis un comunicat în care preciza că Bogdan Aurescu salută această măsură, ce reprezintă ”un semnal politic clar al angajamentului Republicii Moldova faţă de parcursul său european”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.