Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La Miercurea Ciuc a fost sfinţit drapelul naţional: Ne revine datoria de a cultiva conştiinţa apartenenţei la valorile româneşti

Twitter
romania drapel steag tricolor

Ziua Drapelului Naţional a fost sărbătorită, sâmbătă, în centrul municipiului Miercurea Ciuc, în prezenţa prefectului judeţului Harghita, Szabó Zsolt, şi a câtorva zeci de locuitori ai oraşului, informează Agerpres.

„Trebuie să avem un profund sentiment de mândrie când vedem drapelul arborat în locurile publice, în ţară şi în afara graniţelor, în teatrele de operaţii sau cu ocazia competiţiilor sportive, ca însemn al unităţii şi coeziunii naţionale, al onoarei şi gloriei”, a precizat prefectul judeţului Harghita.

Oficialul român a spus că Drapelul Naţional al României este simbolul unui stat modern şi democratic, membru al Uniunii Europene şi al NATO, un reper de stabilitate şi un furnizor de securitate în Europa şi în lume.

„Ne revine tuturor datoria de a cultiva pentru generaţiile viitoare conştiinţa apartenenţei la ţară, la valorile româneşti şi de a aduce propria contribuţie la apărarea unităţii, suveranităţii şi independenţei patriei. La mulţi ani Drapelului Naţional, La mulţi ani România!”, a transmis prefectul judeţului Harghita.

Drapelul naţional a fost sfinţit în catedrala ortodoxă din Miercurea Ciuc de părintele Mihai Mitrea de la Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”.

Apoi a fost adus la statuia Ostaşului Necunoscut, unde a fost sărutat de prefectul Szabó Zsolt şi de locţiitorul comandantului Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”, colonelul Nicolae-Gabriel Oros.

După acest moment, drapelul a fost ridicat pe catarg de militarii Brigăzii 6i, în acordurile imnului de stat.

La ceremonia au fost prezenţi şi Pr. Bijec Teodor, Consilier Administrativ bisericesc – Episcopia Covasnei şi Harghitei, şi Pr. Ganea Vlad, referent la Centrul Eparhial.

Evenimentul s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.