Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La New York a început Adunarea Generală a ONU: Joe Biden își va rosti astăzi discursul anual

CNN
Adunarea Generala ONU

Adunarea Generală a ONU, la New York - Potrivit unui proiect de declarație, ce va fi adoptat, statele membre se vor angaja să acționeze de urgență pentru a transpune în realitate planul de acțiune pentru oameni, planete, prosperitate și parteneriat pentru a nu lăsa pe nimeni în urmă, scrie Rador.

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, își va rosti astăzi discursul anual în fața Adunării Generale a ONU. El dorește extinderea numărului membrilor permanenți ai Consiliului de Securitate, pentru a contracara Rusia și China. O parte substanțială a discursului liderului american va fi dedicată războiului din Ucraina. De altfel, el îl va primi joi la Casa Albă pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care va fi printre primii lideri care se vor adresa în deschiderea sesiunilor de astăzi ale Adunării Generale a ONU, iar mâine va vorbi în fața Consiliului de Securitate, într-o sesiune dedicată Ucrainei.

De la Adunare vor lipsi unii dintre principalii șefi de stat sau de guvern. Marea Britanie și Franța au decis anul acesta să trimită la New York delegații de al doilea nivel. Rusia și China își vor trimite, de asemenea, miniștrii de externe în fruntea delegațiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.