Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La nivelul Guvernului se are în vedere constituirea unei structuri formate din specialişti IT

Libertatea
olguta vasilescu

Ministrul Muncii, Lia-Olguţa Vasilescu, a anunţat joi că la nivelul Guvernului se are în vedere constituirea unei structuri formate din specialişti IT care să deservească toate instituţiile statului. 

"La ora actuală, la nivelul Guvernului, se gândeşte o structură formată din IT-işti care să deservească toate instituţiile din România şi care să aibă, evident, un grad mai mare de salarizare, exact din considerentele pe care vi le-am spus: atacuri informatice, faptul că toate instituţiile au nevoie să se protejeze şi să-şi protejeze sistemele informatice. Deci, oricum, IT-iştii vor fi bine remuneraţi în cadrul unei instituţii de specialitate în perioada următoare", a afirmat ministrul, în cadrul dezbaterilor din Comisia de muncă din Senat, pe marginea legii salarizării, informează agerpres.ro.

Patru candidaţi pentru şefia FBI, la discuţii cu Trump


Discuţia a survenit unui amendament propus de senatorul Şerban Nicolae care prevedea o creştere salarială pentru personalul IT angajat în justiţie. 

Ministerul Muncii nu a susţinut această creştere, motivând că nu trebuie făcute discriminări între personalul angajat în domeniul informatic din diferite instituţii. 

Senatorul PMP Dorin Bădulescu a susţinut amendamentul lui Şerban Nicolae şi a arătat că IT-iştii de pe lângă tribunale, judecătorii, Curţi de Apel au responsabilităţi importante între care şi aceea de a gestiona "baza naţională pentru toate dosarele".

Decizie ȘOC luată de Igor Dodon în procesul cu Traian Băsescu: Ce a cerut liderul de la Chișinău


Şi liberalul Eugen Pîrvulescu a susţinut amendamentul de creştere a salariilor IT-iştilor angajaţi în domeniul justiţiei. 

"Trebuie să vă gândiţi dumneavoastră că nu sunteţi specialişti pe toate domeniile. Chiar dacă sunteţi ministru, doamna fost primar, şi trebuie să ţineţi cont de specialiştii din România şi din justiţie pentru că, chiar dacă sunteţi ministru astăzi, mâine poate nu mai sunteţi, trebuie să vă gândiţi că lucrurile trebuie să funcţioneze, pentru că, dacă se întâmplă să cadă un server într-o instanţă, s-ar putea ca dumneavoastră care sunteţi încă prin instanţe să păţiţi ceva şi să vă treziţi cu altă hârtie acasă şi atunci trebuie să îl remuneraţi cum trebuie pe acel specialist IT", a afirmat Pîrvulescu. 

În replică, Olguţa Vasilescu a susţinut că salariile IT-iştilor din sistemul judiciar sunt "între 16.000 şi 20.000 de lei". 

"În ceea ce priveşte IT-iştii de la Casa de Pensii sau de la ANPIS sau ANAF sau celelalte instituţii, nu cred că ar trebui să fie o diferenţă de salarizare. Dacă facem legea unitară de salarizare, atunci trebuie să acordăm salarii egale la muncă egală, pentru că e mai grav dacă mâine cade sistemul Casei de Pensii şi nu se mai pot plăti pensiile sau de la şomaj, decât dacă aş mai fi eu prin vreo instanţă. Nu mai sunt, dar, dacă aş fi, nu ar fi atât de grav decât să nu îşi mai încaseze oamenii pensia", a susţinut ministrul. 

Amendamentul privind creşterea salariilor specialiştilor în domeniul informatic din justiţie a fost respins.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.