Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La o lună după ce o orcă a murit în apele Senei, o altă balenă a fost observată în fluviu

https://stirileprotv.ro/
orca

Un cetaceu care ar putea fi o balenă Minke cu o lungime de 10 metri a fost zărit în fluviul Sena din Franţa în apropiere de Canalul Mânecii, au anunţat joi autorităţile locale franceze, la doar o lună după ce o orcă bolnavă a murit în apele aceluiaşi fluviu, informează Reuters.

''Este fără precedent'', a declarat pentru Reuters Delphine Eloi, directoarea institutului GECC pentru cercetarea mamiferelor, după ce echipa din care face parte a confirmat informaţiile apărute pe reţelele de socializare, potrivit cărora animalul s-ar afla în zona cu apă dulce de la Pont de Normandie, în apropiere de oraşul Le Havre.

Delphine Eloi a adăugat că deşi balenele rorqual nu sunt o prezenţă neobişnuită în Canalul Mânecii, este pentru prima oară când un mamifer din această specie este zărit înotând în Fluviul Sena, potrivit Agerpres.

Balena a fost văzută pentru prima dată joi de un grup de marinari, a precizat biroul prefectului departamentului Seine-Maritime într-un comunicat publicat pe Twitter, adăugând că la scurt timp a fost organizată o întâlnire de urgenţă cu cercetători şi oficiali guvernamentali pentru a discuta despre înregistrarea video în care apare animalul.

Echipa a confirmat că animalul este probabil un exemplar adult de balenă Minke comună, o subspecie de rorqual, cu o lungime de circa 10 metri, a precizat prefectura franceză, adăugând că mamiferul marin pare să fie într-o condiţie fizică bună.

Luna trecută, o orcă bolnavă cu o lungime de patru metri, identificată ca fiind un exemplar mascul, a fost observată la zeci de kilometri în amonte pe fluviul Sena, o apariţie care nu se mai întâmplase până atunci.

Animalul a murit după o încercare a specialiştilor de a-l ghida înapoi în apele Canalului Mânecii.

''Trebuie să ne asigurăm că un astfel de lucru nu se va mai întâmpla'', a declarat joi cercetătoarea de la GECC Delphine Eloi, adăugând că în prezent institutul din care face parte precum şi autorităţile monitorizează mamiferul, care se afla încă la o distanţă relativ apropiată de mare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.