Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La ONU va avea loc vineri o dezbatere referitoare la situaţia din enclava siriană Ghouta Orientală

monusco.unmissions.org
ONU Natiunile Unite

Consiliul ONU pentru drepturile omului va organiza vineri la Geneva "o dezbatere urgentă" privind situaţia umanitară din enclava siriană Ghouta Orientală, dezbatere ce are loc la cererea Marii Britanii, a anunţat un purtător de cuvânt al ONU, citat de AFP, scrie agerpres.ro

Dezbaterea va începe la ora locală 15:00 (14:00) la Palatul Naţiunilor, sediul ONU din Geneva, a precizat Rolando Gomez. 

Un proiect de rezoluţie, depus de delegaţia britanică, va fi discutat şi supus la vot celor 47 de ţări reprezentate în prezent în Consiliu pentru un mandat de trei ani. Rusia, aliată a Siriei, nu figurează. 

Documentul cere aplicarea rezoluţiei votate sâmbătă de Consiliul de Securitate al ONU, care prevede o încetare a focului timp de 30 de zile în jurul enclavei rebele, situată aproape de Damasc. 

Acest armistiţiu nu a fost de fapt respectat, dar Rusia a decretat unilateral o încetare a luptelor timp de cinci ore zilnic, care nu a permis însă deocamdată accesul ajutorului umanitar, nici evacuarea bolnavilor şi a civililor. 

Forţele loiale regimului de la Damasc şi rebelii, care deţin controlul enclavei, se acuză reciproc de încălcarea armistiţiului. 

Proiectul britanic de rezoluţie cere Consiliului ONU pentru drepturile omului deschiderea de urgenţă de către Comisia de anchetă internaţională independentă privind Siria a unei anchete complete şi independente privind evenimentele recente din Ghouta Orientală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.